Anydesk csalos call centert kapcsoltak le 1

Nem kevesebb, mint 41 fős AnyDesk csalós call centert kapott el a rendőség. Június 6-án jelenteték be a sikert, amire honapok óta várunk.

41 AnaDesk csalót fogtak el

A bejelentés szerint magyar rendőrök az ukránokkal együttműködve csaptak le az AnyDesk csalókra. A hónapokon át tartó nyomozás eredményeként 30 helyszínen összesen 41 embert kaptak el, akik közül 19 azonnal rács mögött várhatja az eljárás lefolytatását.

Heti 100 ezer dollár volt az elvárás

Az AnyDesk átverő szervezet 29 éves iranyítója heti 100 ezert dolláros, tehát 40 millió forintos átberést várt el munkatársaitól.

AnyDesk telepítős módszerrel vertek át

A módszer a jól ismert AnyDesk programra épült. Az operátorok legtöbbször banki munkatarsnak adták ki magukat, és a gyanútlan áldozat gépére kérték az AnyDesk távoli hozzáférés program telepítését. Ez után különböző forgatókönyvek szerint vették rá az áldozatokat a banki oldalra való belépésre, majd a számlán levő összeg biztonságba helyezését ígerve loptak el azt.

300 rendőr dolgozik a csalók ellen

A Matrix Projekt keretében 300 magyar rendőr dokgozik kifejezetten az ilyen csaló hálozatok elfogásán. 2023 óta több, mint 700 embert hallgattak ki, és 57-en vannak már letartóztatásban.

A Bankok végre kezdik komolyan venni az ügyeket

Míg 2023 végén sajnos több ügyfelünk is jelezte, hogy bankja a segítségkéréskor teljesen tanácstalan, felkészületlen volt, sőt egyes esetekben felháborítóan lekezelően bántak a karosultakkal, már a  helyzet szerencsére változott. A banii ügyfélszolgálatok végre felébredtek, és tudják az alapvető teendőket, segítenek a számlák letiltásában, és a rendőrségi bejelentés megindításaban.

Továbbra is figyelni kell az AnyDesk csalókra!

Bár üdvözöljük a rendőrség Matrix Projektes célzott munkáját és a letartóztatások bizakodásra adnak okot, ügyfeleinket továbbra is arra kérjük, soha ne telepítsenek telefonos kérésre AnyDesk programot!

A csalók egy része rács mögött van, de nem tudjuk, hány ilyen call center létezik még Ukrajnában vagy akár Magyarországon.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük