Telekom Router Wifi és LAN kapcsolatokkal
Telekom Router Wifi és LAN kapcsolatokkal

A ma elérhető 500-1000Mbps sebességű internetszolgáltatások korában a helyi hálózat minősége meghatározza a valóban elérhető internet sebességet.

Adatátviteli sebesség (Mbps)

Az internet sebességét a szolgáltató által biztosított fel és letöltési sebesség, és a helyi hálózat elemei, a Router, a WiFi stick vagy laptopban a Wifi kártya, vagy a hálózatnál a kábelek minősége határozza meg. Egy 1000Mbps-os előfizetés esetében is előfordulhat, hogy csak 100Mbps a valódi sebesség.

Alacsony késleltetés (Ping)

Az internetes hálózat késleltetése a Ping (Packet Internet Groper). A Ping a számítógép és a központi szerver közötti átviteli idő ezredmásodpercben mérve. A mai netkapcsolatoknál Wifi esetén elvárható a 100ms alatti, vezetékes kapcsolatoknál a 10ms alatti érték. Bár böngészéskor a 100ms-os ping érték nem érzékelhető, online játékoknál már óriási hátrányt jelent a játékosnak.

Internet sebesség mérés

A sebesség mérés indításához kattintson az alábbi piros gombra!

Provided by Meter.net

Ha számítógépén, laptopjáén a sebesség nem éri el az internet szolgáltató által kínált sebesség 70-80%-át, vagy a Ping érték magasabb 30ms-nál érdemes a SzámítógépMentő minőségi helyi hálózat építési szolgáltatását igénybevennie.

SzámítógépMentő Gyors Hálózat kiépítés

Minőségi CAT6 Ethernet kábel
Minőségi CAT6 Ethernet kábel

Jó minőségű Ethernet kábelezés

A SzámítógépMentő az 1/10Gbps-os hálózati kártyák és akár 1000Mbps-es internetkapcsolatok korában a CAT6, CAT6a és néha a CAT7 kábeleket alkalmazza. A legalább CAT6 szabványnak megfelelő kábelekkel biztosítjuk a közel 1Gbps-es hálózati sebességet és a 10ms alatti Ping értéket.
 
Fontos még, hogy a kábelezés kiépítésekor kerüljük a kábel megtörését és toldását.
 

Kábelezés 20-30m távolságban is

A SzamítógepMentő szakembere a nagy távolságban lévő Routerhez, több szoba távolságban is ki tudja építeni a minőségi Ethernet kábelezést, minőségi kábellel, csatlakozókkal, és teszteléssel biztosítja az akár 10ms alatti stabil Ping értéket a Gamerek számára.

Hálózat tesztelés

A LAN hálózat kiépítés előtt előzetes Ping és sebességmérést végzünk, és a LAN hálózat befejezése után a kezdeti értékeket összevetjük a korábban mértekkel.

Minőségi LAN hálózat példák 

Egy vidéki családi házban a WiFi Router és Számítógép távolsága 15m volt, és 2 fal választotta el a helyiségeket. A kezdeti 100Mbps sebesség és 100ms Ping érték után a Router és Számítógép CAT6 kábellel,  padláson keresztül lett összekötve így a sebesség 250Mbps-re nőtt 10ms Ping érték mellett. 

Egy budapesti lakásban a Telekom Wifi routere csak 3m-re volt a Számítógéptől, de még így is a 30ms-os ping érték és csak 150Mbps sebesség volt elérhető. A Routertől kábelcsatornában vezettük a géphez a CAT6 kábelt, így 7ms-os Ping értékű és 280Mbps sebességű hálózatot tudtunk kialakítani.

Menjen biztosra, a minőségi LAN hálózat építést bízza a Számítógép Mentő Szakemberére!

Hívjon most, segítünk!