Hp hibas bios frissites figyelmeztetes

Hibás BIOS frissítés miatt javasolt a HP Assistant eltávolítása a HP laptopokról és asztali gépekről. Egyes ProBook laptopok és asztali HP konfigurációk is működésképtelenné válhatnk.

Hibás HP BIOS frissítés töltődik le

A szóban forgó BIOS frissítés több HP ProBook és sztali konfigurációt is érint. A gyártó hivatalos csatornáján erkező BIOS frissítés telepítését követően a gép. Az eset egy ProBook 455 G7 kapcsán robbant ki, de volt olyan cég ahol egyik napról a másikra vált haszbálhatatlanná 15 gép.

A BIOS frissítés után nem indulnak a gépek

A hibás frissítést követően a HP gépei egyáltalán nem indulnak. Ezt a helyzetet általában csak költséges BIOS újraírással lehet megoldani. Persze a gyartói frissítés esetére elvileg kiterjedhet a garancia, de a gyakorlatban ezt egyik gyartó sem szokta rendeltetésszerű haszbálatnak minősíteni.

A HP Assistant a hibás

A dolog pikantériája, hogy a frissítést a HP hivatalos, előtelepített programja, a HP Assistsnt végzi méghozzá automatikusan, és eröltetett módon. Ez számos kérdést vet fel, például azt, hogy egy kikerülhetetlen gyartói szoftver frissìtés esetén kerhetünk-e garanciális javítást, és a gyartó nyujt-e valamilyen kártérítést a kellemetlenségért, és a kiesett munkaidőért. A válasz szinte biztosan a nem.

Megoldás: HP Assistant törlése

Az egyetlen gyors és biztonságos megoldás a HP Assistant program törlése. Ehhez a start mennyiben keressen rá a Programok Eltávolítása lehetőségre, és ott a listában a HP Assistant elem mellett kattintson az eltávolítás gombra.

Pro Tipp: Töröljük a gyári programokat

A SzámítógépMentőnél napi szinten találkozunk a gyártói programok okozta hibákkal. Alap esetben minden számítógep szoftveres optimalizálás első lépése a sokszor tucatnyi felesleges segédprogram, frissítő és statisztikai adatgyűjtő alkalmazás eltávolítása. Ezek 90%-ban haszontalanok, és csak lassítják a gép működését, és adott esetben – mint most a HP-nál – növelik a hibák előfordulásának lehetőséget is.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük