HP M101 M106 nyomtato driver hiba

Egy téves adatfrissités miatt felhasználók millióinak gépen automatikusan teleült a HP LaserJet M101-M106 illesztőprogramja.

Ne lepődjön meg, ha nincs HP nyomtatója

A napokban több millió felhasználó gépére automatikusan települt a HP illesztőprogramja. Bizonyos hardverek téves azonosítása miatt a Windows automatikusan töltötte le s drivert a hátterben, erről a felhasználókat nem is értesítette.

HP Smart – a buta segédprogram

A driver mellett a gépekre letöltődik a HP sokak által „kedvelt” HP smart alkalmazási is. Ez eredetileg a HP nyomtatók kezelésére, felismertetésere szolgált, de a mellet, hogy sokszor képtelen felimserni a nyomtatót, legendásan szeret adatokat gyűjteni, regisztrációra bírni a felhasználókat, és persze még tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű HP nyomtatótelepítés folyamatát.

Windows frissítési hiba az okozó

A hírek szerint a Windows frissítési adatbázisba került hibás információ, ez okozza a tömeges illesztőprogram települést. A Microsoft elvileg már javította a hibát, így több helyen nem indul majd meg a hibás telepítés, ugyanakkor akinél már fent van a felesleges nyomtató, ott manuálisan kell azt leszedni a HP Smart programmal együtt.

2026-tól egyetlen nyomtató driver lesz

Biztató viszont, hogy 2025-től a Windowsba már nem kerülhetnek új nyomtató driverek, és 2026-tól minden nyomtató egyetlen, egységes IIP illesztőprogrammal (Mopria) fog működni.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük