Hp nem lehet szkennelni ha nincs tinta

HP multifunkciós készüleke van? És nem lehet szkennelni, ha kifogy a tinta? A hiba azbön készülékében van, de tervezetten.

A HP újabb nyomtatóinál már gyakorlat, hogy HP fiók regisztráció nélkül nem lehet feltelepíteni. Az egykor makulátlan nyontatógyartónak most újabb trükk jutott az eszébe, ami már a felhasználóknál teljesen kiveri a biztosítékot.

Telepítés csak HP fiókkal

Az elmúlt 1-2 évben vásárolt HP nyomtatóknal már-mar megszoktuk, hogy a telepítés során szinte lehetetlen kikerülni a fiók regisztrációt. Ez a megoldás súrolja az etikussag határait, de még lehet érteni, hogy a gyártó minden lehetőséget megtagadása, hogy rávegye a felhasználót az eredeti, és akár 5x drágább patronok vásárlására. A tapasztalat azért az, hogy bár a tinta kifogása előtt jóval jönnek már jobb alul a „rendeljen HP patront, kiszallitjuk otthonaba” reklámok, az utángyártott patronok mégis működnek a nyontatókban.

Nem szkennelve, ha kifogyitt a tinta

A muktifunkciós készülékek, melyekben egyben van nyontató és szkenner azonban az utóbbi időben minden felhasználó orra alá borsot törnek, mert egyszerűen tinta kifogámyás esetén letiltják a szkennelés lehetőséget is. Lehetetlen ep ésszel felfogás, hogy egy több funkciós nyomtatónal miért nem lehet szkennelni, ha épp nem tudtunk meg Új patront beszerezni.

A HP most bíróságon védheti a gyakorlatát

A felhasználók dühe egészen a bírósági jutott, így most a HP kénytelen felelni az etikátlan funkcióért. Természetesen az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, így kérdéses, hogy elmarasztaló ítélet születik-e, és az mikor lesz jogerős. Ráadásul nehéz kiszámítása, hogy ilyen esetben a már forgalomban lévő készülékeknél is kötelezik-e a gyártót a szkennelés letiltás feloldására.

Megoldás: Brother, Epson, Canon nyomtató

Addig is ügyfeleink számára csak egy javaslatunk lehet, használjanak Brother, Epson vagy Canon multifunkciós nyomtatót, mert ezekkel akkor is lehet szkennelni, ha nincs tinta a nyomtatóval.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük