No boot device hiba megoldasa

Nincs kellemetlenebbb meglepetés, mint amikor a számítógépét vagy laptopot bekapcsolva a no boot device üzenet fogad minket egy fekete háttéren. Ennek a hibának a megoldása általában szakembert kíván.

No Boot Device felirat a gép indulásakor

A No Boot Device (Nincs Indító Eszköz) felirat a gép indulásakor fekete háttéren, fehér betűvel, hagyományos DOS környezetben jelenik meg. Ilyenkor a számítógép nem találja az indítása szükséges információkat.

Indító HDD, SSD ellenőrzése a BIOS-ban

Az első lépés annak ellenőrzése számítógép látja-e a merevlemezt amire a windows telepítve volt. Ezt a biosban belépve tudjuk ellenőrizni.

Merevlemez kábel csatlakozási hiba

Ha a bios ban látható az elsődleges merevlemez a kábel csatlakozás lehet a hiba forrása. Ilyen esetben a gépfelnyitására és a kábelcseréljére lehet szükség amit csak szakember végezhet az áraműtés veszélye miatt.

HDD vagy SSD logikai sérülése

Ha a csatlakozás rendben van a bios látja a merevlemezt ék a windows mégsem indul junk valószínűleg logikai sérülése van meghajtónak. Ekkor még lehetőség van a windows indító fájljainak helyreállítására helyszíni kiszállással.

HDD vagy SSD fizikai sérülés

Winchester esetében árulkodó jel, ha zümmögő vagy kattogó hangot hallunk. Ez a winchester fizikai sérülésére utal és ilyenkor javasoljuk, hogy a gépet ne használja a szakértő megérkezéseig, mert az adatvesztést eredményezhet. SSD-nél a fizikai sérülésre hang jelenség nem utal, de ilyenkor is érdemes szakember segítségét kérni és a gépet addig nem használni.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük