Firefox logo with Windows 7

A Firefox segítő kezet nyújt a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszeren ragadt – vagy azt jobban kedvelő – felhasználóknak.

Játék és biztonsági frissítés már nem, de böngésző még lesz

A Firefox fejlesztői bejelentették, hogy 2024 végéig (3. negyedév) biztosan kiadjak még a böngésző frissítéseit a Windows 7, 8 és 8.1 verzióra is. Ezzel sok Win 7 felhasználó nagy félelmében kapcsolatban még haladékot kaphat: a banki és egyéb weboldalak a Firefox-al továbbra is elérhetők maradnak.

Firefox Windows 7 support
Firefox Windows 7 támogatás 2024-ig

A Microsoft sokszoros tologatós után 2023 januárjától már tényleg nem ad ki frissítéseket a Windows 7-hez, pedig annak meg igen magas piaci részesedés van, rengetegen használják. Míg az asztali PC-k esetében szinte minden Windows 7-es gépre fel lehet tenni a Windows 10-et, a korábbi i3/i5 processzorok előtti, pl. Core 2 Duo CPU-kkal egy Windows 10 már nem az igazi. Persze SSD használattal ezen lehet javítani, de így is csak böngészős, filmnézős gép válhat belőle.

A laptopok az igazi károsultak

A legnagyobb nehézség a régi laptopoknal van a Windows 10-re frissítessel, mert még olyan gépek esetén is vannak hardveres kompatibilitási hibák, amik teljesítménye amúgy elegendő lenne. Több 2. Generációs i3-as gépnél is futottunk bele pl. Wifi driver hibába, amit nem is lehetett javítani, tekintve, hogy a gyártó nem adott ki a géphez Windows 10-es illesztòprogramokat.

Ilyen esetben a külső, USB-s Wifi stick még mindig használható, de más hardvernél a helyettesítés már nem ilyen egyszerű

Windows 7-ről Windows 10-re költözés

A SzámítógépMemtő gép váltás, ssd beepítés, és költöztetés esetén is tud segíteni a teljes Windows 7 profil átmentésében a Windows 10-es rendszerre, így nem kell aggódni a beállítások, és dokumentumok sorsáról.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük