Windows 12 mesterséges intelligenciával

Az AMD CES előadásának fókuszában a Windows 12 Mesterséges Intelligenciája volt, ami az AMD hardverein offline is futhat majd.

Rendhagyó AMD aktika a CES kiállításon

Az AMD idén nemcsak saját GPU és CPU termékei erősségeit hangsúlyozta, hanem átadta a színpadot partnereinek is, hogy mesélhessenek azok valós felhasználási lehetőségeiről.

Microsoft előadás: Windows 12 és ChatGPT?

Ennek keretében került sor a Microsoft termékfelelős igazgatóhelyettesének, Panos Panaynak a fellépésére is, aki a Windows jövőjéről beszélt. Panay kiemelte az MI fontosságát, amely a Bing keresőbe integrált ChatGPT nevű beszélgetőrobotot alkotja, és amely jelenleg a legerősebb és legmeggyőzőbb beszélgetőrobot a piacon.

Az MI technológiájával nem kell a felhőre vagy a videokártyára támaszkodni, mivel az új AMD CPU-t tartalmazzák az MI működéséhez szükséges komponenseket, így bárhol, bármikor működőképesek, még egy dedikált GPU-t nem tartalmazó netkapcsolat nélküli laptopban is.

Mire lesz a Windows 12 mesterséges intelligencia előtt?

Az MI technológiát elsőként a meetingszoftverekben, mint például a Zoom vagy a Teams fogják alkalmazni, hogy jobb minőségű hangot és képet továbbítsanak, segítsék a kreatív hátterek megjelenítését, valamint a valódi háttér életlenítését. Ezen felül filtereket is használhatnak a megfáradt munkavállalók megjelenésének javítására. Az MI megoldásokkal akár a résztvevők tekintetét is módosíthatják, így úgy tűnhet, mintha mindenki a kamerába nézne, ami közvetlenebb beszélgetést eredményezhet.

Mire lesz jó a Windows 12 mesterséges intelligenciája?

A végső cél persze az MI-alapú operációs rendszerek létrehozása. Tekintve, hogy a Windows 12 csak az évtized második felében várható – mert még ma is kevés felhasználó mer Windows 11-re frissíteni – valószínűleg már ez lesz a Microsoft első MI-alapú operációs rendszere.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük