Miert kell Mesh Wifi

2024-ben az összes otthonban alapkövetelmény a gyors és stabil Wi-fi kapcsolat. Évek óta elérhető a piacon a Mesh Wifi rendszer, de miért is érdemes mindenkinek Mesh Wifi-re váltani?

A szolgáltatói Wifi ritkán elég

Ma már szinte az összes internet szolgáltató a modmmel egybe épített wi-fi megoldással adja az internetet. A szolgáltatótól kapott eszközök minősége viszont nagyon változatos. Bár egyes szolgáltatói routerek kifejezetten jó sebesseget biztosítanak az 5GHz-es sávban, hatótavolsaguk nagyon valzozó.

Ezzel szemben a szolgáltatói eszköz mögé kötött saját Mesh Wifi hálözat optimális sebesseget, lefedettséget és számos extra szolgáltatast biztosít.

1. Mesh Wifi sebesség

A mesfi-fi rendszerek közül már a közepes el kategóriában is bőven 500Mbps fölötti wi-fi sebességet kapunk. A Mesh rendszerek egyszerre tudjak kihasznalni a régebbi 2,4Ghz-es és 5Ghz-es sávot, és mar elerhetők a Wifi6 szabványú Mesh rendszerek is.

2. Egyetlen Wifi név

A Mesh Wifi esetében 2 vagy több azonos routert építünk egyetlen rendszerbe. Ezek összekapcsolódnak, és egyetlen néven lesz elérhető a Wifi hálozat a házban mindenütt.

3. Gyors váltás a Mesh Wifi routerek között

A legjobb a mestrendszerben hogy a lakásban vagy házban sétálva eszközünk mindig a legközelebbi mesh routerhez kapcsolódik automatikusan. Így legyen szó val filmnézésről vagy konferencia beszélgetésről egyetlen pillanatra sem lesz szakadás a kapcsolatban.

4. Optimális Mesh Wifi elhelyezés

Ha a mesfi-fi rendszert szakértő telepíti az előzetesen végzett mérések alapján tudja ideális helyre elhelyezni a routereket. Így a teljes lakás területén kiegyenlített em wi-fi jelerősség érhető el.

5. Rengeteg kényelmi szokgáltatás

A mesfi-fi rendszereknél lehetőség van okostelefonos applikáción keresztül a teljes wi-fi hálózat beállítására. Ezen kívül a családi funkciok, az automatikus ki es bekapcsolás, a hardveres tűzfal vedelem mellett tucatnyi extra áll rendelkezésre.

+1. A Mesh Wifi bármikor bővithető

A Mesh Wifi rendszerek felépítése miatt bármikor hozzáadhatunk egy további meshroutert a hálózathoz. Így otthonunk wi-fi hálózata hatékonyan bővíthető egy ház átalakítás vagy például egy kerti szórakozóhely létrehozása után.

Mennyibe kerül a Mesh Wifi rendszer?

A Mesh wi-fi-fi rendszerek ára az elmúlt években drasztikusan csökkent, így egy  két-három routert tartalmazó szett már 50 000 ft környékén is elérhető. Az előzetes szakértői felmérés, a teljes telepítés és beállítás árával együtt is százezer forint alatt kész lehet saját Mesh Wi-fi rendszerünk.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük