Tavaszi Laptop Tisztitas Akcio 1

Laptopja még ma újjászületik!

A laptop tisztítás a gépek élettartamát és sebességét jelentősen megnöveli. A notebook-ok működés közben folyamatosan szívják be a hideg és fújják ki a meleg levegőt. Ez a levegő akár 1-2 év alatt is jelentős mennyiségű port tud lerakni, ráadásul a processzor hűtőpasztáját is lassan szárítja. Ha laptopját már 2 éve nem tisztították belülről, itt az ideje a takarításnak!


Hány évente kell a laptopot tisztítani?

Általánosságban elmondható, hogy legfeljebb 2 évente érdemes minden laptopot tisztítani. Az irodai, otthoni használat közepesen veszi igénybe a laptop levegőáramlási rendszerét. Bizonyos, kis teljesítményű, ventilátor nélküli, passzív hűtéses gépeknél a 3 év is elfogadható lehet.

Hány évente kell a Gamer laptopot tiszítatni?

A Gamer és Üzleti laptopok általában dupla ventilátorosak, így kétszer annyi levegő áramlik át rajtuk, és tisztításukra is sűrűbben, akár évente is szükség lehet.

Mennyibe kerül a laptop tiszítás?

A laptop tisztítás a SzámítógépMentőnél Budapesten, háztól házig szolgáltatással a 18 000Ft, Gamer és Üzleti laptopnál 20 000Ft.

Mennyi ideig tart a laptop tisztítás?

A tisztítás egyetlen estét vesz igénybe. Gépét 16-20 óra között otthonában, irodájában átvesszük, és másnap reggel 8-tól kiszállítjuk.


Felújított, vagy sokat használja gépét a szabadban?

A felújítás a laptopok legnagyobb ellensége! Az ilyenkor szálló por azonnal utat talál a gép belsejébe, és akár azonnali tisztításra is szükség lehet. Ugyanez igaz a lakóhely mellett végzett építkezésekre, útfelújításra, de a rendszeres kültéri laptophasználatra is.

Minek kell processzort pasztázni?

A processzor pasztázás célja, hogy a CPU és a hűtőborda között biztosítsa a hőátadást. Ahogy a paszta öregszik, szárad, csökken a hővezető képessége, és ezzel egyre melegebb lesz üzem közben a CPU. Az új processzor paszta nutella állagú, az elöregedett jobb esetben krétaszerű poros állagú, rosszabb esetben viszont ráég a processzorral és a hűtőbordára.

Bár a processzor paszta általában 3-4 évig is kibírja, a SzámítógépMentőnél minden laptop tisztítás során pasztázásra is sor kerül.

Laptop tisztítás otthon?

A laptop tisztítás házilagos elvégzését nem javasoljuk. Számtalan olyan gép járt nálunk, ami otthoni tisztítást követően sérült,  mert a laptop burkolati elemeinek eltávolítása, az belső csatlakozók oldása, az alkatrészek kezelése nem csak körültekintést, de szakértelmet is igényel. Ha mégis házilag tisztította gépét, és problémába futott, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk!

Az én laptopom 5-6 éve nem volt tisztítva, mégis működik!

Szerencséje van! A laptopok 5-6 éves korukra minden esetben óriási mennyiségű porcicát gyűjtenek a ventillátor és hűtőborda közé. Ez az a rész, ahol a gép hűtése valósulna meg. Ha a laptopja nem tud eléggé lehűlni, a processzor teljesítmény csökken, a gép lelassul. Bizonyos laptopok esetében, ahol közel van a HDD vagy SSD a processzorhoz, a háttértár is lassan elhasználódik a túlzott hő hatására.

Ha ezeket tapasztalja, szinte biztos, hogy túlmelegedik gépe:

 • forró a kiáramló levegő,
 • kék halált kap a Windows,
 • meleg időben gyorsabban fagy ki a gép,
 • a ventilátor kerreg.

A gyakori laptop tisztítás előnyei

Ha 2 évente elküldi a SzámítógépMentőhöz tisztításara laptopját, biztos lehet benne, hogy:

 1. A laptop mindig a legjobb teljesítményt nyújtja!
 2. A CPU, GPU és az alaplap biztosan nem fog túlmelegedni.
 3. Adatai is biztonságban lesznek, nem melegedik túl a HDD, SSD.
 4. A laptop élettartama drasztikusan megnő.

Hogyan rendelheti meg a laptop tisztítást?

A laptop tisztítás azonnal szolgáltatásunknak köszönhetően még a mai napon újjá születhet  gépe. Hívja fel munkatársunkat, és egyeztessen átvételi időpontot.

Mennyi ideig tart a laptop kitakarítása?

A laptop tisztítás pasztázással egyetlen estét vesz igénye. Ha végzett a munkával, vagy az otthoni feladatokkal és már nélkülözni tudja notebookját, a SzámítógépMentő munkatársa átveszi otthonában. A legtöbb laptopot 16 és 20 óra között adják át, de kérésre van lehetőség ettől eltérni.

A tisztított, pasztázott laptopok visszaszállítása reggel 8-tól folyamatosan történik az Önnel előre egyeztetett időpontban.

Mennyibe kerül a laptop tisztítás?

A szolgáltatás tartalmazza:

 • A helyszín átvételt Budapest területén,
 • A visszaszállítást Budapest területén,
 • A teljeskörű belső és külső tisztítást,
 • A processzor pasztázást.

Laptop tisztítás – 2023 Tavaszi akció (május 31-ig): 18 000Ft
Gamer és Üzleti laptopok esetén – 2023 Tavaszi akció: 20 000Ft

Menjen biztosra, a laptop tisztítást bízza a Számítógép Mentő Szakemberére!

Hívjon most, segítünk!

Laptop tisztítás lépésről lépésre

Alaposság és odafigyelés

Hogyan zajlik a profi laptop tisztítás?

A SzámítógépMentőnél a notebook tisztítás során nem csak egyszerűen eltávolítjuk a belső és külső szennyeződéseket, hanem egyben ellenőrizzük a laptop alkatrészek, a burkolati elemek és rögzítőpontok épségét. Szükség esetén kis javítások, a sérült műanyag elemek ragasztása is megtörténik. A laptop külső tisztítása, a teljes belső portalanítás és CPU pasztázást követően szakértőnk terheléses teszetléssel ellenőrzi a gép hűtőrendszerének megfelelő működését.

Teljes Idő: 2 óra

 1. A hátsó burkolat eltávolítása

  A megfelelő kereszthornyos vagy Torx csavarokat eltávolítjuk, és a műanyag laptop nyitóval a műanyag rögzítő füleket óvatosan kipattintva eltávolítjuk a hátsó burkolatot. Bizonyos géptípusoknál a felső burkolatot lehet eltávolítani, és ügyelni kell a billentyű, touch-pad és bekapcsoló gomb szalagkábelekre.

 2. Az akkumulátor lekötése és eltávolítása

  Az akkumulátor csatlakozóját legelsőként lehúzzuk, hogy a laptopban megszűntessük a táplálást. Ezután eltávolítjuk az akkumulátort a gépből. Régi, külső akkus gépeknél az akku eltávolítás még a burkolat bontás előtt történik.

 3. A HDD és SSD eltávolítása

  Rendszerint a HDD-k és SSD-k azonnal kiszerelésre kerülnek, és az adathordozókat a tisztítás idejére külön, biztonságos helyre kerülnek.

 4. Wifi és egyéb nyákok eltávolítása

  Az alaplaphoz csatlakoztatott Wifi, IO és más nyáklapok eltávolításával hozzáférést biztosítaunk az alaplaphoz.

 5. Az alaplap kiszerelése

  A teljes alaplap eltávolításra kerül, így a burkolat minden eleméhez, és az alaplap hátsó részéhez is hozzáférünk a tisztításhoz.

 6. A ventilátor és hűtőborda tisztítása

  Az alaplapról a hűtőbordát és ventilátort leszereljük, ezeket ecsettel és sűrített levegővel tisztítjuk.

 7. Processzor pasztázás

  A processzort, videokártyát és a hővezetőt teljesen megtisztítjuk, majd újrapasztázzuk. Ezzel biztosítjk újra a tökéletes hőátadást.

 8. Laptop összeszerelése

  A laptopot fordított sorrendben összeszereljük ügyelve a csavarok megfelelő nyomatékú (sosem túl erős!) meghúzására, így elkerüljük a rögzítő tüskék leszakadását.

 9. Tisztított laptop tesztelése

  A tiszta laptopokat külső USB stick segítségével srtessz teszteljük, így ellenőrizve a 100%-os terhelés mellett mérhető CPU és GPU hőmérsékleteket.

Estimated Cost: 15000 HUF

Supply:

 • Processzor paszta

Tools:

 • Műszerész kereszthornyos, Torx csavarhúzók
 • Műanyag Laptop nyitó eszköz
 • Műanyag penge
 • Műanyag kártya vagy „pengető”

 

Menjen biztosra, a laptop tisztítást bízza a Számítógép Mentő Szakemberére!

Hívjon most, segünk!