Lassú Windows 7 számítógép felgyorsítása

Windows 7-et futtató számítógépből még akkor is tengernyi van, ha a Microsoft már nem ad ki rá új frissítéseket.

A Windows 7 jól működik régebbi gépeken, az első igazán stabil operációs rendszer, amely akár 4-5 éven keresztül is Windows újra telepítés nélkül használható.

Mitől lassú a Windows 7-es számítógép?
Mitől lassú a Windows 7-es számítógép?

Mégis lassú a Windows 7-es számítógépem!

Hardveres problémák

A régi számítógépek esetében legtöbbször a memória, a processzor és a merevlemez (HDD, wincseszter) sebessége a lassú működés oka. Az alkatrészek cseréjéről külön cikkben írok, de a meglévő eszközök esetében is fontos azok hibaellenőrzése. Egy rosszul hűtött processzor esetében sokat segíthet a processzor hűtő portalanítása, a processzor újrapasztázása, egy hibás memória esetében gyors és hatékony segítség a memória cseréje. A lassú HDD esetén egy SSD használata lehet a leghatékonyabb segítség, mellyel még évekig használható marad a gép.

Szoftveres problámák

Amikor a hardveres problémákat kizártuk, vagy nincs lehetőség változtatásra, a Windows helyes beállításával is rengeteget lehet gyorsítani a gép működésén. A nem használt programok eltávolítása, a háttérben futó  felesleges szolgáltatások letiltása, a Windows megjelenítés, téma jó beállítása, a lapozófájl optimalizálása mind-mind gyorsan elvégezhető optimalizálások, amik az addig használhatatlan gépből használhatót varázsolnak.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük