Professzionális Vírusirtás Helyszíni kiszállással

Sok ügyfelemnél látom, hogy a biztonság kedvéért 2-3 vagy akár 4 Vírusírtó, Anti-Adware program is fel van telepítve és működik párhuzamosan a háttérben, ami jelentősen lelassítja a számítógép működését.

Hány vírusírtóra van szükség?

Több Vírusírtó program használata egyszerre
Több Vírusírtó program használata egyszerre

Amikor megkérdezem, hogy miért van fent az Avast, a MalwareBites és a NOD a gépen a válasz mindig ez: régen az egyiket használtam, a fiam azt mondta a másik a jobb, a szomszéd pedig azt, hogy a harmadik.

Több Vírusírtót az emberek csak FÉLELEMBŐL használnak!

Az otthoni környezetben egyetlen jó vírusírtó használata kellő védelmet nyújt a számítógépnek. Teljesen felesleges 2-3 program használata, mert ezek drasztikusan lassítják a számítógép működését.

Melyik vírusírtót használjam?

Mielőtt védelmi megoldást ajánlanánk, tisztázzuk a legfontosabb tényt. A vírusok elleni védelem egy folyamatos macska-egér játék: a rossz fiúk közül valaki elkészít egy vírust, a jó fiúk pedig védenek ellene. Ha a rosszfiú valami nagyon újat talál ki, a jó fiúk egy rövid ideig nem fognak tudni megvédeni ellene. Ezt nevezzük 0.-ik napi védelemnek, vagy sebezhetőségnek, ami alapján kijelenthető:

Tökéletes védelmet biztosító Vírusírtó nem létezik!

Bár egy egy Vírusvédő csomag adott időszakban, adott felmérésben 100%-os eredményt produkálhat, ezt nem tudja, hónapokig, évekig fent tartani, előbb vagy utóbb lesz ami jobban teljesít vagy olyan fenyegetés, amit nem tud felismerni.

Mi alapján válasszam ki a legjobb Vírusvédelmi megoldást?

AV-TEST, Vírusírtó Programok esztje 2022
AV-TEST, Vírusírtó Programok esztje 2022

Szerencsére vannak független Vírusírtó tesztelők, akik nem érdekeltek egyik program eladásában sem, így az AV-TEST vírusvédelmi tesztjei vagy az AV Comparatives mérési eredményei alapján elérhető a legjobb Vírusírtók listája, amiből Magyarországon a következők a legismertebbek:

AVAST, AVG, Avira, BitDefender, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Microsoft Defender, Norton.

Ezek a megoldások a hagyományos Vírusvédelem, az Anti-malware, és a Böngészővedelem területén is jól teljesítettek, miközben elfogadható mértékben lassítják csak a számítógép működését. Van közöttük ingyenes és fizetős megoldás is.

Melyik a legjobb Vírusírtó 2022-ben?

A SzámítógépMentő az elmúlt években az összes népszerű vírusvédelmi megoldással találkozott, és a következő három szempontot tartja a legfontosabbnak otthoni használat esetén:

  1. Legyen elég erős a Vírusok elleni és böngészővédelem.
  2. A Vírusírtó ne lassítsa érezhetően a számítógépet.
  3. Legyen ingyenes (vagy olcsó).

5-6 évvel ezelőtt még a fenti listából az Avast, AVG, vagy McAffe megoldását javasoltuk volna, de évek óta a Microsoft Defender olyan stabilan tartja magát a legjobbak között, hogy szerintünk Windows 10 vagy Windows 11 rendszerre

a Microsoft Defender a legjobb Vírusírtó megoldás!

Miért a Microsoft Defender?

Microsoft Defender - A legjobb Vírusírtó otthonra
Microsoft Defender – A legjobb Vírusírtó otthonra

A Defender-nek nagy előnye, hogy a Microsoft terméke, így a fejlesztőknek komoly rálátása van a Windows belső működésére, így nem csak a Vírusvédelemben jók, de a védelem erőforrásigénye is kicsi, alig lassítja gépünket. Ezen kívül a Windows 10-től a Defender azonnal települ, nem kell külön letölteni és teljesen ingyen van.

Szerencsére már szinte mindenki legális Windowst használ, mert annyira olcsón beszerezhető (nálunk is telepítéssel együtt is), így a frissítésekkel sem lehet gond.

Ha még Windows 7-et használ

A Windows 7 bizonyos verziói esetében a Defender nem vagy csak részben használható. Ez esetben mi az Avast ingyenes változatának használatát javasoljuk, ami hasonló védelmet nyújt, de érezhetőbben lassítja a számítógép vagy laptop működését.

Vírusvédelem céges számítógépre

Céges számítógép esetén a gépünk, laptopunk általában „domainben van”, ami azt jelenti, hogy a rendszergazda állítja be a gép tulajdonságait, így a vírusvédelmi programot is, Ilyenkor nem, vagy csak nehezen lehet ezt kikerülni, de ez esebtne sem javasoljuk több vírusírtó párhuzamos használatát.

Vírusírtó ajánlat 2022-re

Összefoglalva a fenti szűkített lista vírusvédelmi megoldásai megfelelő védelmet nyújtanak otthoni használatra. A SzámítógépMentő azért ajánlja mégis a Microsoft Defendert, mert az minden korszerű Windows része, ingyenes, évek óta a legjobb vírusvédelmi megoldások között van, és a legtöbbször észre sem lehet venni a működését, még gyengébb számítógépek esetén sem lassítja zavaróan a működést.

A SzámítógépMentő a Vírusirtás Szolgáltatás során a Microsoft Defender, Avast, AVG, Bitdefender és Avira megoldásait is haszálja.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük