ASUS EEE PC Windows 7 telepítés, optimalizálás
Az ügyfelem azzal keresett meg, hogy a 10 éves ASUS EEE PC-je nem csak lassú, de egyértelműen tele van vírusokkal, így már használhatatlan.
A terv az volt, hogy mivel a gép rendelkezett belső wincseszterrel, rajta 100Gb-nál is több hellyel, egy OEM Windows 7 kerül rá fel, melyben az összes felesleges szolgáltatás letiltásra kerül, így növelve a sebességet.
A telepítés előtt ellenőriztem a gép merevlemezét, és megtaláltam rajta a gyári, eredeti, erre a gépre optimalizált Windows 7 Starter lemezképet. Ennek segítségével úgy sikerült újratelepíteni az EEE PC rendszerét, hogy az teljesen a gyári, eredeti állapotra került. Telepítés után kikapcsolásra kerültek az előtelepített ASUS szolgáltatások, hogy a rendszer minél gyorsabban működhessen.
Az alapból rendelkezésre álló, elavult Internet Explorer már nem volt alkalmas az internetezésre, ezért a mindössze 1GB-os memórával rendelkező gépre a legkisebb memóriaigényű böngésző, a Microsoft Edge került. Ezzel bár sok türelemmel, de tökéletesen használható vált a 10 éves gép netezésre, Youtube-ozásra, videó nézésre.

Menjen biztosra, ha régi gépe lassú, az újratelepítését bízza a Számítógép Mentő Szakemberére!

Hívjon most, segítek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.