Vege a youtube reklamblokkoloknak

A reklámblokkolók használata nagy népszerűségnek örvend leginkább az online filmet néző körében. A YouTube hónapok egy ideje lépéstől lépesre teszi nehezebbé használatukat. A végső megoldás hamarosan teljesen működésképtelenné teszi őket.

Hónapok óta tart a Youtube harca

A youtube néhány hónapja még 10 majd három videó után figyelmeztette a reklámblokkoló használókat hogy több videót már nem nézhetnek meg a platformon. A figyelmeztetés sokfelhasználónál okozott kellemetlenséget végül a legtöbben a youtube esetében kikapcsolták a reklámblokkolást hogy megtekinthessék a videókat.

Üzleti érdek vagy jogos tartalomkészítői igény?

Bár a legtöbb felhasználó nk csak egyszerű en tartalomfogyasztó ha valaki egyszer is csinált már a youtube-ra videót saját bőri érezheti a reklámblokkolók kellemetlen hatását. A legális saját készítésű tartalmak esetében kifejezetlenkel kellemetlen hogy bizonyos felhasználók esetében egyáltalán nincsen reklám bevétel. Persze a reklámblokkolók elsősorban a youtube bevételeid csökkentik de a tartalom készítők is ezzel egyben lsnek a megérdemelt bevételeiktől. És ez végső soron ellehetetleníti a minőségi tartalom gyártást.

Végső megoldás: reklám a videóban

A youtube már teszteli az összes reklám blokkolót ellehetetlenítő megoldását ami közvetlen a videó elejébe kódolja a megjelenítendő reklámot. Ezzel a technikai megoldással reklámblokkolóknak nem lesz már lehetőségük külön érzékelni a videóként betöltött reklámot hiszen az egyben lesz a tartalommal.

Óriási segítség a tartalomgyártóknak

A statisztikák szerint em a felhasználók 11-43%-a használ reklámblokkolót. Ha a Youtube bevezeti a teljes reklámblokkoló tiltást tartalomgyártók bevételei rövid időn belül 11-43%-al nőhetnek.

Javulhat a minőség, nőhet a minőségi tartalmak aránya

Ha ez bekövetkezik az a tartalom készítőknek egy óriási segítség amit kihasználva job minőségű eszközökkel készíthetik a felvételeiket vagy akár új munkatársak segítségével még több minőségi tartalmat gyárthatnak ami végül fogyasztók számára és előnyös lehet.

Új tartalmak jelenhetnek meg a Youtube-on

A várható bevétel változás olyan mértékű, hogy a youtube-on akár új típusú tartalmak is megjelenhetnek. Egyes tartalom tulajdonosok, mint például film stúdiók is elgondolkodhatnak azon, hogy immár akár 40%-kal több bevétel esetén bizonyos filmeket a youtube-on is elérhetővé tesznek.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük