Számítógép Tisztítás Processzor Pasztázással

Számítógép Tisztítás Processzor Pasztázással

Az asztali számítógépek olyan összetett eszközök, amelyekben az egyes alkatrészek, mint pl. a CPU, az alaplap, a GPU vagy a memória rendszeres karbantartást igényelnek. A számítógépek a rendszeres és szakember által végzett belső takarítás nélkül először lelassulnak, majd egyre gyakoribb hibákkal jelzik állapotuk romlását. Az asztali számítógép tisztítás során nem csak kiporszívózzuk a gép belsejét, hanem teljesen portalanítjuk a levegő áramlás útvonalát: a be- és kivezető nyílásokat, a ház ventilátorait, a CPU hűtőbordáját és ventilátorát. Ezen kívül a processzor hővezető pasztája is lecserélésre kerül

A Számítógép tisztítás előnyei

A szakszerűen végzett számítógép tisztítás során eltávolításra kerül a lerakódott por a hűtőventilátorokról és hűtőbordákról, lehetővé téve a levegő szabad áramlását. Ezáltal a hűtőrendszer hatékonyabban működik, csökkentve a túlmelegedés kockázatát, és hozzájárulva a számítógép stabil működéséhez. A rendszeres tisztítással biztosítható az alkatrészek optimális hőmérséklete, ami növeli az élettartamot.

A Lefagyások Megszűntetése:
Az asztali számítógép rendszeres lefagyása vagy instabil működése gyakran a túlmelegedésnek köszönhető. Amikor a hűtőrendszerben nagyobb mennyiségű por gyűlik fel, a komponensek túlmelegednek. A processzorok önvédelmi rendszerének köszönhetően nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak leégni. Ez nem mondható el az alaplapról memóriáról, és háttértárakról, amelyek számára a túlmelegedés lassú halált jelent. A lefagyások jelentős része egyszerűen a túlmelegedés miatt van, így az alapos tisztítás után a gép számítógép stabil lesz, megszűnik a lefagyások és összeomlások problémája megszűnik.

Gyorsabb Működés, optimális teljesítmény:
Az ismét megfelelő hűtésnek köszönhetően a CPU nem kényszerül önvédelemre, nem csökkenti saját órajelét a leégés elkerülésére. Ezzel a számítógép működése drasztikusan gyorsabb lehet.

Megnövelt Számítógép Élettartam:
Az asztali PC rendszeres belső tisztítása és pasztázása kíméli az alkatrészeket. Az egyes alkatrészek megfelelő hőmérsékleten sokkal hosszabb ideig működnek, nincs szükség alkatrész cserére, így a PC élettartama nő.

Mennyi időnként kell a számítógépet tisztítani?

Számítógép Tisztítás Processzor Ventilátor tisztítása

Az ideális tisztítási gyakoriság változhat a használati környezettől és a számítógép típusától, felépítésétől függően. Általánosságban elmondható, hogy érdemes legalább évente egyszer alapos tisztítást végezni a számítógépen, ha átlagos otthoni vagy irodai használatról van szó.

Poros környezet, kültéri használat:
A kültéren, vagy porszernnyeződésnek jobban kitett helyen használt gépek hűtőrendszere akár kétszer gyorsabban is eltömődik. Gyakori probléma, hogy lakásfelújítás során kerül óriási mennyiségű por az asztali gépbe, ilyenkor a lakás takarítása után érdemes a PC-t is teles tisztításnak alávetni. 

Inteznív haszálat:
A számítógép hűtőrendszere bekapcsolt állapotban alapjáraton üzemel. A folyamatos, intenzív használat során azonban a hűtőventilátorok felpörögnek, és egységi idő alatt többszörös levegőmennyiséget áramoltatnak át a gépházon. A több levegő pedig több port és több lerakódást eredményez. Intenzív használat esetén javasoljuk akár fél évente is a tisztítást és pasztázást.

Számítógép típusa, felépítése:
A hagyományos nagy számítógépházak mellett egyre divatosabb a midi, mini vagy mikro házak használata és a barbone gépek is egyre elterjedtebbek. Ezen gépházakban egyre kevesebb fizikailag is a légáramlást biztosító hely. Míg egy nagy toronyházban a por nagy része a gépház alján, oldalán, rögzítőelemein rakódik le, kisebb házaknál szinte csak a hűtőbordán és ventilátorokon. Kis gépházaknál is érdemes lehet fél évente elvégeztetni a belső takarítást.

Otthoni Számítógép Tisztítás határai

Hozzáértés és biztonság

Az otthoni számítógép tisztítás a legtöbb felhasználó számára egyenlő a gép oldalának felnyitásával és a porszívőval történő por kiszívással. Bár ez a megoldás elsőre jónak tűnik, és a semminél valóban több, mégsem javasoljuk. A belső alkatrészek érzékenyek, egy rossz mozdulat, nagyobb erő hatására károsodhatnak. A tisztítás során jelentkezhet elektrosztatikus töltés is, mely az alkatrész károsodásához vezethet.

1. Külső Tisztítás:
Az otthoni számítógép tisztításának első szintje a külső por és szennyeződések fizikai eltávolítását. Ez történhet ronggyal, puha ecsettel, de semmiképp sem túlzottan nedves törlőkendővel. A külső tisztítás előtt is kötelező a számítógép teljes áramtalanítása!

2. A számítógép felnyitása:
Egyszerű felhasználónak nem javasoljuk a gép oldalának felnyitását. Ha mégis szeretné belülről portalanítani a gépet, minden esetben áramtalanítsa azt. A gépház oldalának leszedése után az összes alkatrész látható. Azonban a számítógép belseje érzékeny terület, és az alkatrészek, kábelek, csatlakozók könnyen sérülhetnek, eztért a belső portalanítás szaktudás hiányában nem javasolt.

3. Hűtőpaszta Cseréje:
Az otthoni tisztítás során a hővezető paszta cseréjét csak nagy tapasztalattal rendelkező végezheti. A processzor hűtőventilátor és hűtőborda eltávolítása magában rejti a CPU elmozdulásának lehetőségét. Főleg AMD CPU-k esetén kell számítani arra, hogy a hűtőbordával együtt, a CPU is kijön. Ennek oka általában az, hogy a hűtőpaszta annyira megszilárdult, hogy egyszerűen kiszakítja a processzort a foglalatból. 

Az otthoni számítógép tisztítás tehát számos veszélyforrást rejt, az áramütéstől kezdve a belső alkatrészek sérülésén át a CPU károsodásig.

A Professzionális Asztali Számítógép Tisztítás előnyei

Számítógép Tisztítás - Processzor Pasztázás kiszáradt CPU paszta

Ha szakemeber végzi a számítógép belső tisztítását és pasztázását, Ön megnyugodhat és a legjobb eredményt várhatja. Ez fokozottan igaz a laptop tisztításra is, ahol még kritikusabb a szakmai tapasztalat.

1. Szaktudás és Tapasztalat: Szakembereink 25 éves tapasztalattal, több száz PC belső takarítás után az Ön gépét is tökéletesen fogják tisztítani. Az alkatészek, kábelek és a működés teljes ismerete a legkoszosabb számítógépből is stabil PC-.t varázsol.

2. Professzionális Eszközök: A megfelelő eszközök és anyagok használata segít szakemberünknek a hatékony és biztonságos munkavégzésben. Bár lehet, hogy kölcsön kérjük porszívóját, az egyetlen alkatrészhez sem fog érni, mert ecsettel dolgozunk.

3. Hűtőpaszta Minősége és Elhelyezése: A hűtőpaszta megfelelő elhelyezése és minősége létfontosságú a hatékony hőelvezetéshez és a stabilitáshoz. A SzámítógépMentőnél sokéves tapasztalat alapján csak felsőkategóriás hővezető pasztát alkalmazunk. Az MX-4 paszta hosszútávon biztosítja a megfelelő hőátadást processzorának.

4. Profi Ellenőrzés és Diagnosztika: Szakemberünk nemcsak elvégzi a tisztítást és pasztázást, hanem a tisztítás után ellenőrzi is gépe helyes működését. Ha bármilyen problémát észlel, például sérült kábeleket vagy komponenseket, akkor azokat cseréjéről, javításáról is gondoskodik.

5. Garancia és Biztonság: Professzionális szolgáltatásunkhoz garanciát is biztosítuk. Amennyiben a számítógép hőfoka a tisztítás után nem csökken, ingyenesen végeztük a tisztítást.

6. Idő és Kényelem: A számítógép belső tisztítása mindössze 30 percet vesz igénybe. Ezzel nem csak időt spórol a saját kezű,  otthoni tisztításhoz képest, de nyugodt is lehet, hogy gépe biztos kezekben van.

Összefoglalva, egy szakember által végzett professzionális asztali számítógép tisztítás és pasztázás számos előnnyel jár, amelyeket otthoni megközelítéssel nehéz vagy kockázatos elérni. A megfelelő szaktudás, eszközök és tapasztalat biztosítja a hatékony és biztonságos munkavégzést, és hozzájárul a számítógép optimális teljesítményének és élettartamának megőrzéséhez.

Professzionális Asztali Számítógép Tisztítás lépései

Professzionális Asztali Számítógép Tisztítás lépései

Teljes Idő: 30 perc

Felkészülés és Biztonság

A számítógépet kikapcsoljuk, áramtalanítjuk és ellenőrizzük a tápegység teljes árammentességét. A tisztítást lehetőség szerint tiszta, jól megvilágított területen végezzük.

A gépház kinyitása

A felnyitás a csavarok eltávolításával vagy a nyitó mechanika oldásával történhet. A felnyitást követően előzetesen ellenőrizzük a gép állapotát.

 Por és szennyeződések eltávolítása

A por eltávolítása általában puha ecsettel, és sűrített levegővel vagy porszívó használatával történik. Különös figyelmet fordítunk az érzékeny alkatrészekre és kábelekre.

Hűtőventilátorok tisztítása

Szükség esetén eltávolítjuk a ház hűtőventilátorait, de a CPU hűtő eltávolítása minden esetben megtörténik fokozott körültekintéssel. A CPU borda minden esetben külön is tisztításra kerül.

A hűtőpaszta cseréje

Szakemberünk elvégzi a régi hűtőpaszta eltávolítását és a minőségi hűtőpaszta felhelyezését.

Az alkatrészek visszahelyezése

Visszaépítjük a CPU hűtőt és az egyéb tisztításhoz kiszerelt alkatrészeket.

Kábelek rendezése:

Ellenőrizzük a kábelek és csatlakozók állapotát, szükség esetén a kábeleket úgy kötegeljük, hogy azok minél kevésbé zavarják a levegőáramlást.

Tesztelés és ellenőrzés

Kapcsold vissza a számítógépet az elektromos hálózatra, majd indítsd el. Ellenőrizd a ventilátorok működését és a rendszer hőmérsékletét. Figyeld meg a teljesítményt, és győződj meg róla, hogy a számítógép stabilan működik-e.

Számítógépház bezárása

Végül, ha minden rendben van, zárd le a számítógépet, és helyezd vissza az eredeti helyére. Bizonyosodj meg róla, hogy minden csavar és rögzítőelem megfelelően rögzítve van.

Estimated Cost: 10000 HUF

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!