Virusos a szamitogepe segitunk virusirtas azonnal

Ha vírusos a számítógépe, jobb minél előbb elvégezni a vírusirtást. A vírus fertőzés biztos jele, ha a telepített vírusirtó kijelzi ugyan a vírus jelenlétét, de nem tudja eltávolitani vagy javítani a fertőzött fájlokat.

Nem is biztos, hogy vírusos a gép?

Bár a Windows 7-ben még könnyű volt megfertőzni a gépet egy weboldal felkeresésével vagy fertőzött fájlok felmásolásával, a Windows 10-től kezdve a beépített Defender vírusirtó meglehetősen jó alapvédelmet biztosít a számítógépnek.

Ha a defender be van kapcsolva, és az alkalmazásvédelem is fut, kifejezetten nehéz megfertőzni vírussal a számítógépet. Statisztikánk alapján vírusfertőzésnek vélt esetek hatvan 50-70%-a valójában nem vírus fertőzés ha nem hardveres hiba. A legtöbbször a hdd vagy ssd kezdődő hibája okozza a rendszer lassú működését.

Vírusfertőzés gyanúja esetén azonban mindenképp javasolt szakértő bevonása, aki a helyszínen lefuttatott víruskeresés hardveres diagnosztika alapján biztosan meg tudja állapítani, hogy vírusról van-e szó.

Mitől lehet vírusos számítógépe?

Windows 7 vírusirtó nélkül

A windows 7 operációs rendszerben alapból nem volt benne a Defender vírusírtó rendszer. Bár egy régi defender verziót föl lehetett telepíteni ez messze nem tudott olyan védelmet nyújtani mint a Windows 10 beépített megoldása. Ha Windows 7 nem telepített külön vírusírtót reális esélye van vírusfertőzésnek.

Windows 10 kikapcsolt Defenderel

A windows 10 telepítése során automatikusan felkerül a Defender. Ha valamilyen okból ki lett kapcsolva a vírusvédelem szintén esélyes számítógépes vírus megjelenése. Ha a defender ugyan föl van telepítve és fut ure de az alkalmazás védelem nem lehet bekapcsolva akkor vírusos programok indítása esetén szintén megfertőződhet a gép.

Windows 10 felmásolt vírusos fájlokkal

Bár a defender alapesetben a fájlmásolások során a valós időben végzik a víruskeresést bizonyos vírusok ezen az ellenőrzésen átcsúszhatnak. Ha nem ellenőrzött forrásból töltött le vagy másolt fel programokat szintén esélyes a vírusfertőzés.

Windows 10 kártékony weboldal

A defender alapesetben az edge böngészővel van integrálva. Ha nem az egy böngészőt használja a vírus védelem bizonyos vírusok esetén nem tudja megalkazályozni a letöltést és azok futtatását.

Mikor érdemes szakértőhöz fordulnia?

Ha a beépített Defender nem tudja eltávolitani a vírust

Ha vírus a windows rendszer fájait fertőzte meg több esetben már a defender nem tudja a szokásos módon eltávolítani a fertőzést. Ilyenkor kifejezetten erre az esetleg létrehozott számítógépben érdemes elvégezni a vírusírtást.

Ha fontos adatok megmentéséről kel gondoskodni

A vírusírtás veszélyes üzem. Ha a számítógépén pótolhatatlan fájlok vannak érdemes vírusírtást szakértőre bízni így minimális zárható az esetleges adatvesztés veszélye.

Hogy végezzük a vírusirtást?

A vírusírtást a gyere kialakított garantáltan tiszta vírusmentes 100%-ban védett számítógépen végezzük. Az elszigetelt vírusírtó gépen lehetőségünk van a fertőzött fájlokat a windows indítása nélkül is vírusmentesíteni.

Mennyi ideig tart a vírusirtás?

Az egyszerű fertőzéseket akár a helyszínen is meg tudjuk szüntetni, te nehezen írtható vírus fertőzések esetén vagy ha a tárolt adatok megtartása kritikus minden esetben az adathordozót elszállítjuk és bekerül t a speciális vírusírtó számítógépünkbe. A helyszíni vírusírtás ka az adatmennyiségtől függően 30-120percet vehet igénybe. A nagyobb, több terrabájtos adathordozó eseten vagy komoly vírusfertőzésnél az elszállításos vírusirtás ideje 24-48 óra.

A leghosszabb vírusírtási vagy adatvisszanyerési időre zsaroló vírusok esetén lehet számítani. Ha a zsaroló vírus lekódolta és elérhetetlenné tette az adathordozón tárolt adatokat speciális eljárással kíséreljük meg a kódolt adatok visszatérését. Ez az eljárás a legtöbb esetben többnapos átfutási időt jelent.

Mikor tudjuk megkezdett a vírusírtást?

Telefonos egyeztetés alapján akár egy órán belül ről meg tudjuk kezdeni a vírusírtást vagy át tudjuk venni az adathordozót vírusmentesítésre. Ha felmerül a vírus fertőzés gyanúja keressen minket a telefonon az időpont egyeztetéshez!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük