Digi Huawei 651 es hiba

A Digi optikai net szolgaltatására sokan panaszkodnak, főleg, mióta megtörtent a Vodafon-al való összeolvadás. Ennél az ügyfelemnél kb 2 évig tökéletesen működött a Gigabites net egy Tp-link routeren keresztül, vezetékesen 900Mbps-el, de egyik napról a másikra a sebesség elesett 100MBps-re.

Digi ügyfelszolgálat: az optikai hálózat tökéletesen működik

Az előfizető először természetesen az ügyfelszolgalatot hivta, ahol készségesen lefuttatták a szokásos tesztet, és elmondták, hogy az ő oldalukon, a Huawei routerig minden rendben van. Arra a kérdésre, hogy akkor a TP link routeren miért esett a sebesség, a szokásos válasz érkezett: A felhasználó által használt további eszközök hibaelhárításában nem tudunk segíteni.

Talán a TP-Link router volt a hibás?

Az ügyfelem jobb megoldást nem talált, megpróbálta a TP link Archer 8 firmware frissitését. Gondolta, ha abban van a hiba, a frissítés ezt megoldja. Sajnos ez az eredmény elmaradt, sőt, az internet teljesen megszűnt a házban.

Első lépés: mekkora a sebesség a Digi Huawei routerén?

A helyszínre érve persze az első volt, hogy lemérjem, mekkora a netsebesség a Digi routerén. Furcsa mód az utp kábel bedugalása után nem volt kapcsolat. A PPOE kapcsokat létrehozasa sem volt sikeres. Nem volt más a helyzet a TP link routerrel sem. Ekkor kezdtem gyanakodni, hogy az én kábelemben van a probléma, de a többszöri újrapróbalkozás után végre sikerült a Digi routereből kisajtolni a PPOE kapcsolat letrehozásakor egy 651-es hibakódot. Márpedig hibakódot nem véletlen kapunk!

Digi ügyfélszolgálat szakértővel

Az ügyfélszolgálat hívásakor a szokásos 10-15 perc várakozás és az előfizető azonosítás után átvettem a beszélgetést, és láss csodát, a 651-es hibakód hallatán a hölgy azonnal tudta, hogy „valószínűleg port hiba, zárlat lehet a Huawei routerben”.

– És lehetséges, hogy a pár nappal ezelőtti 1000-ről 100Mbps-re lassulás is ennek előjele volt?

Igen, a lassulás is lehet, hogy a port hiba miatt volt észlelhető.

Digi ügyfelszolgálatos

Megoldás 72 órán belüli Digi készülék csere

Az ügyfelem nem volt boldog, főleg, hogy ő már az első ügyfélszolgálatosnak is jelezte a hibát, és ez náluk köztudott előjele a Huawei router elhatározásának.

Tp Link router élesztés

Már csak egy dolgot tehettem, közvetlen a Tp link Archer 8-ra csatlakozva léptem be az admin felületre, hogy ellenőrizzem a beállításokat. Vagyis csak léptem volna, mert „a firmware frissítés sikertelen volt” felirat fogadott. 5 perc, új firmware, PPOE újrakonfigurálás és már elő is készült a terep az új Digi Huawei router érkezésere. Amint az bekapcsol, a Tp link azonnal felepiti a kapcsolatot és a ház össze többi eszkoze is netet kap.

Tehát ha a Digi router 651-es hibát ad…

Ezt ugy kell produkalni, jogy egy géppel vagy laptoppal közvetlen a routerre csatlakozunk kábellel, es nagyon határozottan kell mondani az ügxfélszolgálatnak, hogy 651-es hiba, és új eszközt kérünk!

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük