Adatmentés laptopról, Nem induló laptopról

Adatmentés laptopról

Mikor fontos az adatmentés laptopról?

Az adatmentés fontos lépés, ha régi laptopját lecseréli, de égető probléma, ha laptopja már nem indul. Ne aggódjon, az adatmentés laptopról akkor is lehetséges, ha a gép már be se kapcsol, sőt, akkor is jó eséllyel megmentjük az adatot, ha a gép összetört.

Adatmentés laptop cserénél

Adatmentés laptopról, sérült laptopról

Ha régi laptopja már lassú és SSD-re bővítéssel sem lehet már ezen javítani, egy dolog tartja vissza igazán:

Már úgy megszoktam a régi gépem!

legtöbb ügyfelünk laptop váltás előtt

Jó híem van. A gépen lévő teljes Windows rendszert át tudom költöztetni új gépébe, még a programokat sem kell újratelepítenie, legrosszabb esetben egy Windows újraaktiválással megúszható a költözés.

Ha régi gépén régebbi Windows van és a gépváltással új Windows-t is szeretne (pl. Windows 7-ről Windows 10-re vagy 10-ről 11-re váltana) még mindig nem kell félnie, hiszen a költöztetést, a teljes adatmentést és a programok újratelepítését is elvégzem Ön helyett. A költözés sürgős esetben akár egy éjszaka alatt is megoldható.

Adatmnetes Serult Nem Indulo Laptoprol

Nem induló laptop adatmentése

Ha laptopja nem indul, megsérült a Windows, a HDD, vagy az SSD, esetleg a gép széttört, a mentési folyamat bonyolultabb, de ugyanolyan eredményes lehet. A nem induló laptopból kiszereljük az adathordozót és az új gépre, vagy köztes adathordozóra másoljuk az adatokat.

Milyen laptop adatmentési megoldások vannak?

Adatmentés laptopról Windows rendszer költöztetéssel: Ilyenkor a régi, vagy nem induló laptop adathordozójáról új gépére költöztetjük a teljes Windows rendszert, és azzal együtt minden adatot, programot, beállítást. Nincs szükség programok újratelepítésére, de lehetőség van nagyobb SSD használatára az új gépben.

Adatmentés laptopról Windows frissítéssel: A költöztetés egy régebbi Windows-ról egy újabbra történik. Ilyenkor Windows 7-ről 10-re vagy Windows 10-ről 11-re mozgatjuk az adatokat és beállításokat. Az új gépen meg fog maradni minden adat, dokumentum, kép, videó, de a folyamat során a programokat újratelepítjük, majd a mentés alapján visszatöltjük beállításaikat. Igy pl, lehetőség van Firefox, Chrome, Edge böngésző beállítások, Thunderbird, Outlook levelező email fókok és még számtalan program zökkenőmentes költöztetésére.

Adatmentés laptopról külső adathordozóra: Ilyenkor csak adatokat mentünk, esetleg programok adatfájljait (pl Outlook PST fájlok) későbbi visszaállításhoz.

Adatmentés laptopról sérült adathordozóról: Ha a laptop bekapcsol, de boot hibát, vagy Windows indítási hibát tapasztal, jó eséllyel sérült a HDD vagy SSD. Ilyen esetben különösen fontos, hogy ne próbálja meg az adatmentési otthoni körülmények között. A szakszerűtlen adatmentési kísérletek a sérült adathordozónál drasztikusan csökkentik a professzionális mentés sikerességi esélyét!
Logikai vagy fizikai sérülés esetén is a legjobb létező technikai eszközökkel tudjuk biztosítani, hogy minden menthető adata a legjobb minőségben kerüljön mentésre.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!