Adatmentés, Felhő mentés, Sérült adatok mentése

Adatmetés nem induló gépről, sérült adathordozóról

A számítógépes adatmentés során egy használatban lévő, sérült, lassú, régi vagy vírusos számítógépről helyezzük biztonságba az adatokat másolat készítéssel.

Részleges Adatmentés

A célzott adatmentés során a kritikus, nagy, vagy éppen szükséges adatok mentését végezzük el.

Teljes Adatmentés

A teljes adatmentés során a számítógépen tárolt felhasználó fájlokat (dokumentumok, képek, videók, mentések, stb…) és a használt programok beállításait és belső adatait is lementjük. Jó példa a teljes adatmentésre az egyik számítógépről a másikra való költöztetés, vagy a vírusos számítógépről a lehető legtöbb beállítás biztonságba helyezése.

Rendszeres Adatmentés

Ilyenkor olyan ismétlődő mentési megoldást alakítunk ki, amely bizonyos időközönként (hetente, naponta, minden fájl változáskor) mentést készít a kritikus fájlokról. A hagyományos helyi vagy hálózati mentés mellett ma már szinte minden esetben a felhőbe mentést alkalmazzuk.

Adatmentés adathordozó típusonként

Az adatok mentése lehetséges hagyományos merevlemezről, HDD-ről, (SATA és M2) SSD-ről, USB Pendrive-ról, Külcső HDD-ről és SSD-ről, valamint CD, DVD lemezekről.

Adatmentés nem induló számítógépről

Az adatmentés akkor is szükséges lehet, ha számítógépet vagy laptopja nem indul. A szoftveres hibák esetén szinte mindig, de a legtöbb esetben harveres hiba esetén is van lehetőség a nem induló, hibás, akár törött PC-ről vagy a laptopról az adatmentésre.

Sérült Adatok Mentése

Ha a merevlemez, SSD fizikai vagy logikai sérülése miatt, véletlen fájltörlés következtében, vagy pl. vírusfertőzés után kell sérült fájlok tartalmát visszaállítani, akkor még körültekintőbbe kell eljárni. Az ilyen adattárolók esetében is lehetőség van a fájlok – vagy azok egy részének – megmentésére, de ehhez a következőket kérjük Öntől:

 1. Az adattárolót ne használja!
  A HDD, SSD, Pendrive további használatával a sérült, de még helyreállítható fájlok törlődhetnek.
 2. Keresse a SzámítógépMentőt!
  Szakemberünk telefonon azonnal tanácsot tud adni, és egyeztethetik a visszaállítás időpontját és várható sikerességét.
 3. Készítsen listát az elveszett adatokról!
  Lehet, hogy 10Gb pótolható mp3 mellett volt 100 családi fotója, vagy egy 1Mb-os ügyféllistája, ami pótolhatatlan. Gyűjtse össze munkatársunknak a legfontosabb mentendő fájlok listáját.
 4.  Adja át az adattárolót a SzámítógépMentőnek
  Munkatársunk legtöbb esetben a helyszínen, 24 órán belül veszi át az adathordozót.
 5. Fogadja a megmentett fájlokat Google Drive-on
  A megmentett fájlokat a Google Drive mappában küldjük el Önnek, hogy mielőbb hozzájuk férhessen.

Menjen biztosra, az Adatmentést bízza a Számítógép Mentő Szakemberére!

Hívjon most, segítünk!