Internet sebesség teszt

Internet Sebesség Teszt

Az alábbi ingyenes internet sebesség teszt, és Wifi sebesség mérés segítségével megállapíthatja a valódi internet sebességet és összehasonlíthatja a szolgáltatója által „kínált”, szerződéses sebességgel.

Wifi és internet sebesség teszt

Az alábbi ingyenes, profi sebességteszt az internet kapcsolatának letöltési és feltöltési sebességét is méri. Az internet sebességének mérésekor érdemes a mérést minél több eszközön, számítógépen és telefonon is elvégezni. Ha otthonában asztali PC, laptop, okostelefon is csatlakozik a Wifire, végezze el a tezstet

Vezetékes internet sebességteszt

Router, Internet sebesség teszr, Wifi sebesség növelés
Internet sebesség tesztelés, Wifi sebesség növelés

Vezetékes sebességtesztről akkor beszélünk, ha az internet számítógépébe Ethernet (LAN) kábelen keresztül érkezik. Ezt általában asztali számítógépeknél és laptopoknál használjuk.

Wifi sebességteszt

A Wifi sebességteszt során az internet kapcsolat a szolgáltató routeréről, modemjéről, vagy a szolgáltató modemje után kötött saját routeréről vezeték nélküli, Wifi kapcsolaton keresztül érkezik. Wifi-t laptopoknál, okostrelefonoknál és Wifi stick-el asztali PC-kben is használjuk.

Késleltetés / Ping teszt

A hálózati késleltetés mérés az internet szolgáltatás minőségének másodlagos mutatója. Megmutatja hogy az internet szolgáltatásnál Mennyi idő telik el, míg a jel, az ön eszközéről a központi szerverhez és onnan vissza ér az adat.

Kattintson a Start-ra internet sebesség teszt indításhoz

Provided by OpenSpeedtest.com

Internet sebesség teszt kiértékelése

Letöltési sebesség (Download): A letöltési sebességet Mbps (Megabit/másodperc) értékben mérjük. Ha a mért érték kevesebb, mint a szolgáltató altal kínált sebesség 70-80%-a, az otthoni hálózat fejlesztésével a sebesség jó eséllyel növelhető.

Feltöltési sebesség (Upload): Az előfizetesben szintén megadott érték, ami kevésbé befolyasolja a sebességerzetet, de fontos lehet, ha nagyobb méretű fájlokat tölt fel. Ha az érték a csomagban megadott érték 50-60%-ánal kisebb, érdemes a hálózati vizsgálatot kérnie.

Késleltetés érték (Ping): Leginkább olnine játékoknál fontos. Ha értéke 20ms felett van, a játekokban érezhető késleltetés jelentkezhet. A ping vezetékes hálózat kiépítéssel vagy router cserével javítható.

Ingadozás érték (Jitter): Ha magas az érték, játékokban ugrások jelentkezhetek. Javítható a vezetékes vagy Wifi router cseréjével.

Hogyan mérje az internet sebességet?

Az internet sebesség pontos méréséhez zárjon be minden háttérben futó programot és alkalmazást. Böngészőjében csak ez az egyetlen oldal legyen megnyitva, és az internet sebességmérés közben ne nyisson meg új ablakot.

Hogyan mérje a Wifi sebességet?

A Wifi sebességmérést úgy végezze, hogy a laptopot vagy telefont egy helyen tartja a mérés során. Okostelefon esetén mérés előtt kapcsolja ki a mobilnetet. Ha a lakás több pontján szeretné lemérni a Wifi sebességet, végezzen külön méréseket.

Miért sokkal kisebb a sebesség, mint azt előfizetésem?

Az internet sebességet a szolgáltató modemje, az esetleg rá csatlakoztatott saját router, a kábelek vagy wifi beállítások és az ön laptopja, PC-je vagy telefonja is befolyásolja. A leggyengébb láncszem határozza meg a valós sebességet, így a teljes rendszer vizsgálatával lehet megállapítani a kisebb sebesség okát,.

Hogyan lehet gyorsítani a Wifi sebességen?

A Wifi sebesség a legtöbb esetben a router (modem) minőségétől, a távolságtól, a beállításoktól és a zavaró jelektől függ. A Wifi gyorsítása általában korszerű és jól beállított routerrel vagy Mesh Wifi hálózattal lehetséges.

Hogyan lehet gyorsabb a vezetékes netem?

A vezetékes internet sebességet a router kimenete és a kábelezés minősége határozza meg. A nagyobb sebességet router vagy kábel cserével érhetjük el.

Hogy csökkenthető a Ping érték?

A Ping érték csökkenthető a Wifi helyett vezetékes internet használatával, a modem és a router megfelelő beállításával vagy cseréjével és a kábelezés felülvizsgálatával.

Tudnak segíteni az internet sebesség növelésben?

Igen, szakértőnk a helyszíni felmérés során leméri a bejövő sebességet, a modem és a routerek állapotát és pontos javaslatot tesz az internet sebesség növelésére.

Mikor lehet gyorsabb internetem?

Általában 24 órán belül el tudjuk végezni a helyszíni internet sebesség tesztelést. Az eredmények alapján akár azonnal elvégezzük a router konfigurálást, a kábel cseréket, a hálózat optimalizálását.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!