Mitol Nem Indul A Szamitógép?

Egy régi, AMD Phenom II x4 810 számítógépet hoztak a SzámítógepMentőhöz, amely nem indult, bekapcsoláskor ugyan a ventilátorok felpörögtek, de a BIOS képernyő sem jelent meg.

 
A hibakeresésnél az összes periféria elválasztása került: wincseszter, DVD meghajtó, előlapi USB csatlakozók. Sajnos a PC speaker csatlakoztatás után sem segített az alaplap pittyegős hibakóddal, így elvégeztem a BIOS resetet az elem eltávolításával és a CMOS jumper beállítással. A gyári beállítás ellenére továbbra sem volt hibajelzés, ezért a processzor hűtő eltávolítása, újrapasztázas következett, mellyel kizártam a processzor túlmelegedés lehetőségét. A RAM-okat egyenként távolították el, majd másik slotban próbáltam a memóriájában kizárásával, de még a modulok nélkül is ugyanúgy viselkedett a gép.
Végül egy másik tápegységgel teszteltem az alaplap processzor párost, ezzel bebizonyosodott, hogy nem tápegység hiba okozza a problémát.
 
Mivel az alaplap semmilyen tesztperifériával, reset után sem volt hajlandó elindulás, egyértelműen alaplaphiba volt a diagnózis.
 
Ilyen, AM3-as alaplapot újonnan beszerzési már lehetetlen, és az ügyfél használt alkatrészt nem akart a gépbe, így az alaplap, processzor, RAM csere mellett döntöttünk.
 
A gépbe egy 1151 (300) alaplap, egy belépő szintű 1151-es Celeron processzor és egy 8GBos, DDR3 RAM került.  A régi, sérült Windows 7-et egy OEM liszenszes Windows 10 váltotta, melyet a betöltődési sebességet  felturbózó Kingston A490 129GB SSD-re telepítettem.
 
A gép így éveken keresztül stabil és használható lett a kívánt egyszerű napi használatra.
 
 

Menjen biztosra, a Windows 10 telepítést bízza a Számítógép Mentő Szakemberére!

Hívjon most, segítek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.