Inntel apo csak a 14 generacios processzorokban

Az Intel csak az épp megjelent 14. generaciós Raptor Lake Refresh processzor generációra hozza ki az APO szoftveres optimalizálási megoldását.

APO = Application Optimization

A most bejelentett szoftveres optimalizálási lehetőség az új processzor családban két játéknál érhető el. A Rainbow Six: Siege és Metro Exodus jatekban 13 és 16%-os sebessegnövekedést biztosító megoldás egyelőre csak az új i9-14900k és i9-14900kf cpu-k teljesítményét tuningolja.

Hoppon maradnak a 13 és 13 generáció tulajok

Bár a szoftveres tuning megoldás vélhetően a 12 és 13 án erekciós processzorok esetében is alkalmazható lenne az Intel csak a 14 generációhoz tervezi azt kihozni. Ez a mostanában szokásos hardver gyártói hozzáállás újabb megnyilvánulása, azaz a régebbi hardvereket megint kevésbé támogatják, hogy az újakat minél többen vásárolják.

Az APO technológia bonyolult és nehézkes

Az Application Optimization technológia egyelőre nem lesz a processzorok Szent grálja hiszen alkalmazásához minden egyes programot, játékot egyedileg kell beállítani minden különböző processzorhoz. Ez talán kicsit hasonlít a videokártyáknál már használt GeForce Experience megoldáshoz, ahol annyi a könnyebbség hogy rengeteg felhasználó már aktívan használja a rendszert.

Lehetőség az Intel kiemelt együttműködéseihez

Az APO lehetőséget biztosít az intelnek hogy bizonyos szoftver vagy játék gyártókkal egyedi megállapodásokat kössön a szoftverek nagyobb teljesítményű futáshoz az új processzor családon.

Valahogy el kell adni a 14 gen CPU-kat

Az Intel lépése üzletileg is megalapozott, hiszen a 14. Gen processzorok teljesitmenye nem jelentősen nagyobb a 13. Gen procikhoz képest. A maximum 10-20%-os előnyt így, szoftveresen tudják 30%-ra növelni, ami sok játékos számára a lélektani határ a processzorcserére.

Az APO sorsát a játéktámogatás fogja meghatározni

Az APO sikerét az fogja meghatározni, hogy mennyi és milyen sikerjátekhoz hozzák ki az optimalizálasi profilt. Minden bizonnyal a következő hetekben sorra jelentik majd be az új címeket, és ezzel nagyobb tömegek számára is megpendítik a processzorcsere húrját a pro gaming felhasználók agyában.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük