meg evekig jonnek am4 processzorok

A CES-en nem várt bejelentést tett az AMD: még évekig érkeznek majd új processzorok a már 7 éves AM4 foglalattal.

Mindenki az AM6 bejelentésre várt

A CES minden évben az új technikai megoldások bejelentésének legfőbb színhelye. Ilyenkor a legtöbb gyártó új szabványokat szokott bejelenteni. Ez egyrészt öröm merr gyorsabb processzorokat kaphatunk, másrészt viszont garantáltan teljes platform cserét jelent azoknak, akik a legújabb technikát akarják használni gépükben. Meglepetésre az AMD nem egy újabb tokozást jelentett be, hanem azt, hogy az AM4 megoldásra a jövőben is fognak új processzorok érkezni.

Amíg a DDR4 nem lesz túl drága

Konkrét eseményhez kötötték az AM4 életét. Addig jönnek majd új processzorok, amíg a DDR4 memóriák ára még nem haladja a DDR5-ös modulok árszintjét. Jelenleg 16GB-os DDR4-es kit 15000 Ft-ba, míg ugyanez DDR5-ből legalább 25000 forintba kerül. Bár nehéz pontosan megjósolni az árak alakulását valószínűleg több év kell ahhoz, hogy a DDR5 modulok azonos árba kerüljenek a négyesekkel.

Nem megszokott hozzáállás

Az AMD hozzáállása merőben új a processzor gyártók között. Az Internél például néhány évente garantált, hogy új tokozással jelentkeznek és egy processzor cserével az alaplapot és sokszor még a memóriát is ki kell dobnunk.

Az AMD környezetvédő?

Ez egyben azt is jelenti  hogy egy AM4-es processzor csere a legtöbb esetben rengeteg elektronikus szemét megspórolásával megoldható. A Microsoft Windows 10-es balhéja után ez követendő hozzáállasnak tekinthető.

Az AM5 akár egy évtizedig is mehet

Az AMD korszerűbb AM5-ös DDR5 memóriát támogató platformja a fentiek alapján akár még egy évtizedig is fent maradhat. Ezzel várható, hogy a gamer gépekben amúgy is komoly térnyerést ezért gyártó lassan, de biztosan növelheti tovább piaci részesedését.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük