Hongkongban mar van megioldas az sms csalasra

A Hong kongi szolgáltatók bevezették a regisztrációs védelmet a banki SMS csalások kivédésére. A megoldás egyszerű, csak az összes szolgáltató összefogására volt szükség.

Regisztrációs hálózat az SMS csalás ellen

A megoldás lényege, hogy az összes banki telefonszámot egy erre létrehozott adatbázisba gyűjtötték, és az SMS-eket ellátás egy egyedi „#” SMS azaonosítóval. A helyi szolgáltatók minden SMS kézbesítését leállítják, ha az nem egyértelműen a regisztrált feladótól került kiküldésre.

4 hónap múlva vége lehet az SMS csalásnak

A négy hónapos átállási időszak után az sms csalóknak megszűnik a technikai lehetőség az átverős üzenetek küldésére.

Világszerte tarol a telefonszám hamisítás

Világszerte egyre növekvő problémát jelent a hamis telefonszámról bejövő sms és telefonhívások kérdése. A VOIP azaz az internet alapú telefon hívás rendszerek régi technikai adóssága az egyértelmű küldő azonosítás megoldása. A biztonsági hiba kiköszöbölése azért nagyon nehéz hiába vezetnek be az új szabványt a kompatibilitás megőrzése miatt amíg át nem áll az összes szolgáltatói rendszer a csalásra visszaélésre továbbra is maradttechnikai kiskapu.

Nemzetközi összefogás lenne szükséges

A helyzet azért is rendkívül nehéz országon belüli szabályzással nem lehet megoldani. A VOIP rendszerek ugyanis új működnek mint az internet egy telefonhívás hiába belföldről indul hogy belföldi számot hív ják adott esetben több országon keresztül is mehetnek az adatcsomagok. Így elegendő egyetlen ül nem biztonságos pont ahhoz hogy a hívó fél a saját telefonszámát kicserélje.

Az átállás évekbe telhet

A biztonságos rendszer kidolgozása és az összes érintett.átállítása akár évekbe is telhet. Ráadásul jelenleg még nincs konszenzus sem a kérdésben.

Gyorsabban fogjuk megtanulni, mint hogy megoldanák

Az egyetlen megoldás a csalás ellen hogy minden telefon használót a lehető legtöbb formában tájékoztatunk és így a lakosság lassan felkészül t arra hogy bárki is hívja a telefonon nem lehet biztos benne hogy valóban a kijelzett telefonszámról keresik.

Ha megtörtént az átverés, szakértő segítségre van szükség

A telefonszám hamisítás áldozatainak ráadásul az átverés után szakértő számítástechnikai segítségre van szükségük. Ilyenkor kritikus a számítógépen és mobiltelefonon tárolt adatok szerű mentése majd a számítógép tiszta újratelepítése a további csalások elkerülésének érdekében. Számítógépmentő sajnos tucatnyi esetben segített már ügyfeleinek ilyen átverések utáni számítógép biztonságossá tételben. A tisztítási folyamatot akár 24 órás határidővel tudjuk vállalni.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük