2026 ig lesz Windows 10 biztonsagi frissites

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows 10-hez 2024-ig ingyen, utána fizetésének biztosítja majd a biztonsági frissítéseket.

A Windows 10 még mindig tartja magát

A 2 éve megjelent Windows 11-nek nem sikerült meghódítania a felhasználókat. A Windows 10 rendületlenül tartja helyet, frissítés eröltetés ellenére a felhasználók csaknem 70%-ánál még a régi rendszer van a gépen. Nem is csoda, mi is írtunk már róla, hogy a 11 mennyi bosszúságot okozhat a gépén.

A Windows 10-et csak a frissítés leállításával tudják kiírtani

Bár számtalan módon próbálják ravenni a felhasználókat a 11-re frissítesre, az egyetlen valódi érv az hogy 2024-ig érkezik majd frissítés rá.

2026-ig fizetős lesz a frissítés

Most kimerült, hogy még plusz két évig éves díjért cserébe mégis megkaphatjuk majd a biztonsági frissíteseket az ESU program keretében.

Mennyibe kerül majd a frissítés?

Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft még teszteli a piacot, az árát direkt nem hozták nyilvanossagra. Ez azért is érdekes, mert korábban már írtunk róla, hogy civil szervezetek aláírasgyűjtésbe fogtak a Windows 10 megmentésének érdekében.

A cégeknek kedvez a Microsoft

Annyi viszont kimerült, hogy a céges felhasználóknak a Microsoft 365 előfizetéssel ingyen adják majd a fizetős frissítési lehetőséget. Tehát a redmondi óriás újra az előfizetéses modell felé tereli a felhaszbálokat. A bökkenő csak az, hogy a céges előfizetőkkel szemben az otthoni felhasználóknak hiába van Microsoft 365 előfizetése, ahhoz nem jár majd az ingyen frissítés.

Mennyire kell a Windows 10 frissítés otthonra?

A tapasztalatok szerint az otthoni felhasználók számára persze nem is annyira kritikus a biztonsági frissítések érkezése. Ma is számos helyen találkozunk még Windows 7-es gépekkel, ahol a frissitések nélkül is simán lehet használni a legfontosabb szolgáltatásokat: internet, levelezés, filmezés.

A böngészők határozzák majd még a Windows 10 sorsát

A kérdés igazából csak az lesz, hogy a böngeszők, a Firefox és a Chrome meddig fogják támogatni a Windows 10-et. Amíg bongeszőfrissítés érkezik, addig a felhasználók nagy része úgysem fog váltani, mert mindent tudnak majd használni az interneten. Ráadásul ez a helyzet kedvezhet a vírusirtó gyártóknak is, akik kifejezetten Windows 10-re szabott megoldásokkal allhatbak elő a következő években.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük