korai a windows 10 temetese

Egyre több megkeresést kapunk ügyfelénktől akik Windows 10-et szeretnének Windows 11-re cserélni. Miért korai a Windows 10-től búcsúzás?

2024-ben is vezet a Windows 10

2024 februárjában a gépek 67.23%-án még mindig Windows 10 fut. Bár az elmúlt hónapokban a windows 11 jelentősen tudta növelni részesedését, így már a gepek 28%-án az új operációs rendszer működik, de még mindig a gépek kétharmadán a jól bevált és stabil 10-es rendszer t3ljesit szolgálatot.

A Microsoft nem mondhat le a felhasználók 2/3-áról

Az erőltetett windows 11-re frissítés lehetőségek és agresszív marketing kampány ellenére microsoft nem mondhat le a felhasználók kétharmadárról. Bár bejelentették hogy windows 10 már nem kap érdemi frissítést a háttérben hónapra kiderül hogy még egy frissítés érkezik a régi rendszerre is.

Most zaroképernyő widgetek jönnek

2024 márciusában például a zarójépernyő widgetek frissítése jelent meg egy zárt tesztelesi verzióban, de elég csak az elmúlt hónapokban a mesterséges intelligencia vagy a biztonsági frissítésekre gondolnunk. Tény hogy a microsoft nem veri nagydobra ezeket a frissítéseket azzal a céllal hogy mindenkinek a fejében az egyetlen hosszú távon megoldásként a Windows 11 maradjon.

Logikus piaci érdek

Nem is csoda hogy a legfontosabb üzletileg kritikus frissítések megjelennek a windows 10-re hiszen a felhasználók csak nem hetven százalékát nem hagyhatja figyelmen kívül a redmondli óriás.

Petíció a Windows 10 megmentésére

Ahogy korábban beszámoltunk róla nemrég aláírásgyűjtésszerveztek a Windows 10 további frissítésének érdekében. A kezdeményezés azért indult a windows 11 erőltetésével a jelenleg használatba lévő számítógépek 40%-át kéne kidobni. Ez egyrészt óriási környezeti terhelés másrészt a gazdaságnak egy indokolatlan plusz teher. Bár a Microsoft nem kommentálta kezdeményezést azóta mégis csendben jönnek a havi frissítések a Windows 10-es rendszerhez.

A Windows 10 még mindig a legstabilabb

Köztudott hogy a Windows 11 az első éveiben rendkívül instabil és hibákkal teli rendszer volt. A helyzet sokat jault, de kijelenthető, hogy még ma is a Windows 10 a legstabilabb operációs rendszer, így egyértelműen ezt javasoljuk minden helyre, ahol kiszámítható működésre van szükség.

Ne dőljön be az ijesztgetésnek

A Wiindows 10-ben persze időről időre megjelenik a figyelmeztetés, hogy váltsunk 11-re. 2024 márciusában azonban azt javasoljuk mindenkinek hogy ezeket a figyelmeztetéseket egyszerűen hagyja figyelmen kívül és örüljön a stabil, megbízható, kiszámíthatóan működő operációs rendszerének!

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük