Jon a copilot a windows 10 ben is

A Microsoft megerősítette, hogy a Copilot nevű személyi asszisztens hamarosan Windows 10 alatt is elérhetővé válik.

Nem marad ki a Windows 10 sem a Copilotbol

A Copilot a legtöbb felhasználó által használt Windows 10 pro és home verziójában is érkezik a hivatalos bejelentés szerint. Egyelőre még csak frissítési előnézetben lesz elérhető a mesterséges intelligencia asszisztens, de az ilyenkor szokásos módon, néhány hét elteltével az új funkció majd automatikusan is letöltődik.

Állítólag nem lesz idegesítő

A szöveg és kép generálást biztosító mesterséges intelligencia szolgáltatás a tervek szerint a felhasználói felület jobb szélén kap majd helyet, így a bal oldalt és lent használt tálca és parancsikonok nem kerülnek majd átfedésre.

Nem csodálkozunk a döntésének

A Copilot érkezése a Windows 10 rendszerben azért sem meglepetés, mert a felhasználók jelentős része több mint 80% a még mindig a Windows 10 rendszert használja. A Microsoft döntése tehát logikus, a felhasználók egy jelentős részét bukta volna, ha nem jelenik meg Windows 10 alatt is.

Az egyetlen kérdés az adatbiztonság

Az ingyenes kényelmi szolgáltatás kapcsán az egyetlen kérdés az adatbiztonság. Nehéz megmondani, hogy a Copilot használata során az adataink és a windowsban végzett tevékenységek mennyire kerülnek majd a Microsoft tulajdonába és ezzel mennyire járulunk majd hozzá tudatosan vagy tudatlanul a mesterséges intelligencia további fejlesztéséhez.

Ezt is le lehet majd tiltani

Persze ahogy minden Microsoft beépített szolgáltatást a copilot is le lehet majd tiltani de elképzelhető hogy a kikapcsolás egy nehezebb folyamat lesz csakúgy mint például a One Drive tényleges kilövése a Windowsban.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük