Windows11 visszaallitasi pont letrehozasa

A Windows 11 legendásan sok hibáról hemzseg. A legújabb 23H2 frissítés azonban a legrosszabb fajtát tartogatja a gyanútlan felhasználóknak, akik engedik a frissítést!

A Windows 11 23H2 frissítésre fel kell készülni!

Az elmúlt héten megszaporodtak a Windows 11 frissítés utáni hibák. A frissítés általában automatikusan letöltődik, és ha a gépet leállítása vagy újraindítjuk, el is kezd feltelepülni. A probléma a felhasználók jelentős részénél akkor jelentkezik, ha a rendszerfájlokban valami hiba volt, vagy ha bizonyos (meg nem behatárolható) hardverek vannak a gépben.  A frissítés után ilyenkor a Windows 11 indulás után megfagy,  és az automatikus javítás sem tudja helyrehozni a rendszert.

Megoldás 1: készítsen visszaállítási pontot!

A legnagyobb galibát elkerülhetjük,  ha még frissítés előtt létrehozunk egy vissszaállítási pontot. Ehhez a start menüben kezdjük el beírni: „vissszaállítasi pont”, majd kattintsunk a vissszaállítási pont létrehozása elemre és ott a létrehozás gombra. Adjunk meg egy beszédes nevét a vissszaállitasi pontnak, pl. a mai dátumot és várjuk meg míg lemegy a mentés. Ezzel hiba esetén a javítas menüben lesz egy lehetőség vissszaállni a mostani állapotra.

Megoldás 2: kapcsoljuk ki a Windows Update-et

A másik átmeneti megoldás, ha a windows+r után bírjuk „services.msc” majd a listában a Windows Update szolgáltatás leállítása után átallitjuk letiltva állapotra. Így az újra engedélyezésig nem töltődik majd le frissítés.

Megoldás 3: Windows 10

Akinek fontos a stabil működés, a gép mehbízhatósága, annak meg mindig a Windows 10 használatát javaslom. A Windows 10-ben töredéke a fenti hiba bekövetkezésenek esélye. A Windows 11-ről Windows 10-re visszaállásban is tudok segíteni, teljes adatmentéssel, vissszaállítással. A folyamat során az egyetlen kellemetlenség, hogy a programokat újra kell telepíteni, de ez a legtöbb esetben kisebb bosszúsag tervezetten, mint a váratlan hibák kezelése Windows 11 alatt.

Ha már nem indul a Windows 11

Ha már megvan a baj, és a Windows 11 nem indul, még akkor is van lehetőség a javításra. Ilyenkor akár a helyszínen tudom biztosítani a teljes adatmentést a Windows 11-ből, és a (Windows 10) ujratelepítest követően az adatok, a rendszerbeállitások, a böngésző és a levelezési adatok (outlook, Thunderbird, posta) is visszatölthetők. Kritikus esetben van lehetőség azonnali kiszállással, akár 1-2 órán belül is a hiba megoldására.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük