0x80070643 Windows frissitesi hiba

A 2024 január 6-án megjelent KB5034441 Windows 10 és 11 frissítés sok felhasználónál okoz 0x80070643 frissítési hibát. De jobb esetben ezt legalább a Wundows Update jelzi ki nekünk!

A Microsfot elimserte a KB5034441 hibát

A Microsoft ugyan elismerte a frissítési hibát, de egyelőre még nincs megoldás, az csak egy újabb frissítésben várható, valamikor a következő hetekben.

0x80070643 hibákót frissítéskor

A hibakód legtöbb esetben a frissítést letöltése után a telepítés megkezdése karján kezik a Windows Updateben. A frissítés ilyenkor nem tud települni ami még mindig a legjobb forgatókönyv.

Van, amikor csak újraindítás után jelentkezik a hiba

Sajnos találkoztunk konkrétan olyan esettel is amikor a frissítési hibát nem mi lesz nektek ki a windows update de a következő újraindulás során összeomlott a rendszer és már nem volt lehetőség a frissítés eltávolítására sem vagy visszaállásra korábbi állapotra.

Ha használt bitlockert most nagyon figyeljen

A konkrét esetben az is tetéstea problémát hogy a meghajtók bitlocker relel titkosítva voltak. Ez egy normál otthoni felhasználó számára nem is annyira látható csak akkor van szükség a feloldókulcsokra a windows híbraelhárító elindul.

Otthoni felhasználók a microsoft fiók lyukban könnyedén hozzáférhetnek a beatlocker feloldókulcsokhoz. Vállalati környezetben viszont a rendszer adminisztrátora tud ilyen kulcsokat szolgáltatni. Ez akkor lehet nehézkes, ha azaz minisztrátor másik országban vagy földrészen van és nehezen elérhető.

Megoldás a recovary partíció átmeretezése

A microsoft nyilatkozata szerint úgy lehet megoldani a hibát, hogy a recovery partíciót minimum 2050 mb-osra kell átméretezni.

Otthon vagy céges környezetben sem javasoljuk, hogy szakértelem nélkül bárki nekiálljon a recovery partíció átméretezésének

Bitlocker esetén nem mindig menthető a Windows

Sajnos nálunk járt bitlockeres esetben nem volt már lehetőség a Windows helyreállítására. Az 3gxetlen megoldás az adatmentés, majd a tiszta telepítés után a visszaállítas volt.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük