instabilitas intel 13 14 generacios processzorok

Eddig a játékosok az Nvidia videókártyákat okolták, amelyek a 13. és 14. generációs Intel processzorok mellett egyre gyakrabban videomemória hibaüzenettel léptek ki a játékokból. Fordult a kocka!

Az Nvidia bejelentése az Intelre terelte a gyanút

Az Nvidia viszont hivatalosan bejelentette, hogy a hiba nem az ő oldalukon van, annak okát az Intelnél kell keresni. A bejelentés után sokan tesztelték a processzorokat így kiderült hogy az Intel CPU-k alatcsonyabb óra jeleken kevésbé mutatják az instabilitást.

Az Intel az alaplapgyartókra tolta a felelősséget

Az intel is megszólalt a kérdésben és azonnal az alaplap gyártókra felelősséget azzal hogy az alaplapokban túlságosan is optimális beállításokat alkalmaznak ezeknél a processzoroknál a méhek melegedést és instabilitást okozhatnak.

Kijöttek az alaplapokhoz a visszafogott beállítások

Az alaplap gyártók válasza az volt hogy rendre kiadták a processzorokhoz a visszafogottabb profilokat frissítés formájában. Ezek papíron egy picit kisebb teljesítményem és frekvenci elhajtják az intel procikat és ezzel száműzik a véletlenszerű fagyásokat.

A tesztek nem mutatnak érdemi javulást

A Chuphell független tesztje azonban szomorú eredményre jutott: a visszafogottabb alaplap profilok ellenére az Intel processzorok 40%-a tovabbra is instabil maradt a több tucat CPU-n vegzett tesztelés során.

Az Intelnek komolyan kezelnie kell a hibát

Végeredményben az internek muszáj lesz komolyabban kezelnie a hibát hiszen az 13. és 14. generációs processzorok jelentős részét érinti. Ráadásul ezek a processzorok tipikusan a gamerek és a profi felhasználók által ában vásárolt a legnagyobb teljesítményű és legdrágább központi egységek.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük