Serult adathordozo beviszgalas adatmentesnel

Az adatmentés első lépése a SzámítógépMemtőnél az adathordozó bevizsgálása. Itt olvashatja el, hogy miért van szükség adatmentés előtt bevizsgálásra.

A sérült adathordozó állapota

Az adatmentés bevizsgálás során ellenőrizzük az adathordozó állapotát. Ez magában foglalja a szoftveres hardveres vizsgálatot mely alapján megállapítható az adathordozó tényleges állapota és az alkalmazható adatmentési eljárás.

Sérült adathordozó típusai

Szoftveres, logikai adathordozó sérülés

A legegyszerűbb adatmentés akkor végezhető el őtt ha az adathordozónak fizikai sérülése nincs de valamilyen okból a partíció vagy a fájlrendszer sérült. Ide tartozik a véletlen törölt fájlok visszaállítása is.

Fizikai sérülés elérhető adatterülettel

Közepes bonyolultságú adatmentést végzünk amikor az adathordozónak fizikai sérülése van illetve az adatszektorok lassan vagy csak különleges módszerrel olvashatók. Ilyenkor az adatok 90-100%-a még szoftveres eljárásokkal kiolvasható visszaállítható.

Hardveres sérülés

Amikor az adathordozó hardveres sérülése miatt az adapterület nem elérhető hardveresmentést végzünk. Ez az esetek többségében az adathordozó szétszerelését a belső alkatrészek vizsgálatát hdd esetében pedig lemez tisztítást jelent.

Adatmentés egyedi ajánlat

A bevizsgálást követően tudunk egyedi ajánlatot adni a szoftveres vagy hardveres adatmentésre. Az ajánlat tartalmazza az adatmentés fix vagy sikerdíjas költségét, valamint a visszaállítható adatok várható mennyiségét százalékos arányban.

Adatmentés fix vagy sikerdíja

Az egyszerűbb adatmentési eljárásoknál fix adatmentési díjat állapítunk meg. A hardveres adatmentésnél jellemzően sikerdíjasan vállaljuk az adatok visszaállítását.

Visszaállitható adatok várható aránya

Még szoftveres sérülés esetén általában százalékos adatvisszaállítást tudunk biztosítani hardveres édlésnél az adat visszaállítás aránya általában 50-95% százalék közötti. A bevizsgálás után az adathordozó állapota alapján tudjuk meghatározni arra várható visszaállítási arányt.

Adatmentés határideje

A bevizsgálás után tudunk pontos adatmentési határidőt mondani. Sürgős esetben lehetőség van soron kívüli adatmentés elvégzésére is sürgősségi felárral. Az adatmentés idejét a mentési eljárás az adatmentési berendezéseink foglaltsága határozza meg.

Miért számolunk fel bevizsgálási díjat?

Az adatmentés bevizsgálás a legtöbb esetben gyakorlatilag az adatmentési folyamat legalább 50 százaléka. A bevizsgálási díj csak jelképes összegű, csupán arra szolgál, hogy a komolytalan szándékú ügyfeleket kiszűrjük, ezzel biztosítva, hogy valódi ügyfeleink a lehető leggyorsabban jussanak hozzá mentett adataikhoz.

Mennyi idő az adatmentés beviszgálás?

Az adatmentés bevizsgálás jellemzően 24-48 óra alatt zajlik le. Szoftveres hiba esetén gyorsabb átfutási idővel lehet számolni. Hardveresi barnál a bevizsgálási idő hosszabb lehet.

Hogy adhatom át adathordozómat bevizsgálásra?

A SzámítógépMentőnél a legtöbb esetben Budapesten belül ingyenesen vállaljuk a sérült adathordozó helyszíni átvételét és a mentett adatok visszaadását. Sürgős kritikus esetben személyesen is bebaszhatja a sérült adathordozót az esti órákban a 13 kerületi címünkre.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük