adatmentes 52B1 tipp mielott lemond adatairol

Az adatmentés egy rejtett vadnyugat! Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt évben több tucat ügyfél személyes és üzleti adatait tudtam visszaállitani, több terrabájt méretben, de teljesen etikus módon, mindig a valóban elvégzett munkát számlázva.

1. Ne essen pánikba!

A legfontosabb, hogy adatvesztés után maradjon nyugodt. Ha ezt azon a gépen olvassa, amin adatot vesztett, kérem vegye elő telefonját, folytassa azon az olvasást és a biztonság kedvéért kapcsolja is ki a számítógépét!

Kérem ne is kapcsolja be a gépet, míg végig nem olvasta a tippeket!

Erre azért van szükség, mert véletlen fájl törlésnél vagy az adathordozó hibája esetén a további használat megnehezíti a későbbi adatmentést. Ilyenkor az operációs rendszer az adathordozóra a háttérben is írhat, ami a véletlen törölt fájlt felülírhatja. Még kritikusabb a helyzet ha az adathordozó elhasználódott, megsérült, ilyenkor ugyanis lehetséges, hogy csak korlátozott számú olvasási lehetőségünk maradt hátra az adatentésre.

2. Ne próbálkozzon otthon az adatmentéssel

Bár csábító lehetőség hogy az interneten megvásárolható 10-50 dolláros, sokat ígérő szoftveres megoldásokkal maga is vissza tudja állítani az adatokat, legtöbbször az ilyen próbálkozások csak nehezítik a professzionális adatmentés elvégzését.

Az adatmentést kizárólag akkor próbálja meg ilyen szoftverekkel, ha csak kisméretű és kis mennyiségű véletlen töröl fájlról van szó. Ezeket ilyen egyszerű szoftverekkel is vissza lehet állítani. Fontos megjegyezni azonban hogy a törölt fájlok Ilyenkor is csak úgy állíthatók vissza, hogy az eredeti operációs rendszer meghajtójára semmit nem telepít, hanem a meghajtót kiszerelve egy másik gépben próbálja elvégezni a mentést. Ha nem biztos dolgában inkább ne is próbálja meg otthon megoldani.

3. Forduljon a SzámítógépMentő adatmemtő szakemberéhez

Ha az adathordozót a fenti módszerrel biztonságba helyezte, keressen meg az elérhetőségeim egyikén. Már telefonon keresztül az adatvesztés körülményeit megismerve el tudom mondani az adatmentés lehetséges módjait és előzetes ajánlatot is tudok adni a különböző verziókra. Legjobb esetben akár még a mai napon el tudok menni az adathordozóért és akár 24 órán belül elvégzésre kerülhet az adatmentés.

4. Adatmentés nem = Kürt Zrt

Bár kétségtelenül úttörő volt hazánkban a hardveres adatmentésben a Kürt, mára sok adatmentő specialista rendelkezik ugyanazzal a hardveres háttérrel, amely a legkomolyabb hardverhibás adathordozók esetén elengedhetetlen. A PC3000-es adatmentő megoldás világ viszonylatban az egyetlen profi opció. Egy ilyen berendezés 10 millió forintos nagyságrendű befektetes, de a SzámítógépMentőnél ez is rendelkezésre áll a legsúlyosabb adatmentési feladatok megoldására.

5. Az adatmentés 80%-ban ennél egyszerűbb!

Az adatmentések legalább 80%-a célhardver nélkül, specialis szoftverrel elvégezhető. Nem, nem a 10-50 dollárért megvásárilható, jól marketingelt megoldásokkal, hanem nehezen használható, bonyolult és szakértelmet igénylő programokkal.

Az adatmentésnél általánosan tapasztalható túlárazások pontosan annak köszönhetők, hogy a cégek előszeretettel alkalmaznak egységes árazást a különböző szintű mentések során, mert az ügyfelek nem látják a tényleges munkát az egyes mentési eljárások mögött. Nálam több adatmentési szint létezik különböző, átlatható árazással.

+1 Az adatmentés ára lehet kiszámítható

Az adatmentés leegyszerűsítve néhany kategóriaba sorolható, amely alapjan ön teljesen átláthatató előzetes árakat kaphat:

 • Adatmentés működő gépről: 10eFt-tól
  • egyszerű adatmentés
  • Windows profil mentese, vissszaallitasa, költöztetés
  • Windows költöztetés (telepített programokkal, adatokkal egyutt)
 • Törölt fájl vissszaállitás: 15-20eFt-tól
  • véletlen törölt fájl visszaállítás HDD, Pendrive vagy memóriakártya esetén
  • véletlen törölt fájl SSD esetén (csak bizonyos esetekben lehetséges)
 • Sérült adathordozó, ha az adathordozó betűjele megjelenik, de nem olvashatók az adatok
  • admentés logikai serüles esetén: 15+15eFt-tól
  • adatmentés felület sérülés esetén: 15+15eFt-tól
  • adatmentés fizikai sérülés eseten (felülethiba,elektronika, fej hiba): 50-100eFt-tól
 • Sérült adathordozó, ha az adathordozó beűjele nem jelenik meg: 50-100eFt-tól

Forduljon hozzám adatmentéssel kapcsolatban is

Legyen szó nem induló laptopról, számítógepről, sérült pendrive-ról wincseszterről, ssd-ről, memóriakártyáról, a SzámítógépMemtő adatmentőként is helyt áll akár szoftveres, akár a legbonyolultabb hardveres adatmentési megoldásaival.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük