image editor output image 913150424 1700113499748

A Copilot a Windows 11 ChatGPT alapú személyi asszisztense az új Windows 11 frissítésben már automatikusan indul.

Ránk erőltetik az AI idnulását?

Bár a szóban forgó frissítés még csak előnézeti állapotban van, a manulálisan frissítők gépén az indulást követően a copilot kérdés nélkül elindul a Windows betöltésekor. Az ilyen előnézeti frissítések ben még szoktak apró változtatásokat csinálni de reális esély van rá hogy néhány hét múlva a legtöbb Windows 11 gépen automatikusan letöltődik frissítés után a copilot felhasználók milliói előtt automatikusan megnyílik majd.

Nem ismeretlen a kényszerítés a Microsoftnál

Microsoft az utóbbi időben előszeretettel alkalmazza a nehezen kikerülhető Windows funkciókat. Ilyen például az hogy a Microsoft egy böngészőből Chrome vagy a Firefox letöltése csak több gátló tényezők leküzdésével lehetséges. Az Edge legalább egy egyszerű böngésző, ami a Chrome-al azonos motorra épül.

Van, aki agygörcsöt kap majd a Copilottól

A Copilot azonban Microsoft ChatGPT alapú személyi asszisztens lesz ami a mesterséges intelligenciát a jól megszokott Windows környezetben könnyen elérhetővé teszi. A kérdés csak az, hogy aki nem kér az újítasból, az hány lépcsőn, akadályok keresztül verekedve tud majd megszabadulni tőle.

Szép új jövő a mesterséges intelligenciával

A lépes egyértelmű előjele lehet a Windows 12 mesterséges intelligencia alapú működésének előkészítésének. A Windows 12 2024 es érkezésével ugyanis a mesterséges intelligencia alapú operációs rendszerek hétköznapi használatának idejét hozza el. Egy ilyen változás esetén logikus lépés lehet megszórt részéről a szolgáltatás előzetes tesztelése a Windows 11 ben.

A nők jobban tartanak az MI-től

A friss kutatások szerint a férfiak szívesen játszanak a mesterséges intelligenciával míg a nők jobban félnek az új technológia káros hatásaitól. Ugyanakkor tény hogy a technológia annyira új hogy semmiféle tudományos alapú tanulmány nem született az esetleges veszélyeiről.

Maradt a felhasználók tudatossága

Ahogy sok más esetben ennél a technológiánál is az egyetlen megoldás a tudatosság. Érdemes felkészülni mesterséges intelligenciával és a hétköznapokban tudatosan használni vagy Adott esetben nem használni azt.

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük