Aktivalja A Windowsz Felirat Eltuntetese

Az elmúlt napokban egyre többen észlelik az „aktiválja a Windowst” feliratot a Windows 10 vagy Windows 11 asztal jobb alsó sarkában. Ez arra utal, hogy korábban az úgynevezett KMS pico aktivátorral telepítette fel valaki a rendszert, ami ezért illegális.

Miért jelenik meg az aktiválja a Windowst felirat?

A Windoss beépitett Windows Defender virusirtójának utolsó frissitésében a Microsoft végül hadat üzent az illegális felhasználóknak. A frissitessel a Defender letiltja, mintegy vírusnak tekinti a KMS aktivatort, amit korábban sokan előszeretettel használtak a Windows legaális liszensz nélkül való aktiválására. Az „Aktiválja a Windowst” felirat a KMS letiltása után, vagy a következő újraindítást követően jelenik meg.

Nem volt legális a Windows-om?

Ha az aktiválja a Windowst felirat jelenik meg egyik napról a másikra a gépén, sajnos biztos, hogy operációs rendszere nem rendelkezett legális liszensszel. Évekkel ezelőtt a KMS Pico aktivátor használata általános volt, mert a legaális Windows beszerzése akár 50-100e forintos kiadást is jelenthetett. Az elmúlt években a legális Windows ára sokkal kedvezőbb lett, így érthetetlen, hogy még 2023-ban is volt olyan „szakember” vagy „szerviz” aki illegálisan telepített gépeket adott el vásárlóinak.

Használható marad a gépem?

A jó hír, hogy a gép az Aktiválja a Windows felirat megjelenése után továbbra is használható marad, de néhány beállítás nem lesz elérhető, és persze a jobb oldali felirat sem tűnik el magától. Mindenesetre a Micrsoft nem támogatja ugyan az illegális felhasználást, de nem lehetetleníti el a felhasználókat, akiknek korábban nem szakember telepítette fel rendszerét.

Aktiválja a Windowst felirat eltüntetése újraaktiválással

Aktiválja a Windowst felirat eltüntetése

Hogyan tűntethetem el a figyelmeztetést?

A Windows legalizálasa az egyetlen hosszútávú megoldás. Ehhez szerencsére újratelepíteni sem kell a rendszert, egyszerűen legális liszensszel újra kell aktiválni azt. A legális liszensz beszerzésében és az újraaktiválásban is tud segíteni a SzámítógépMentő szakembere.

Mennyi idő a Windows újraaktiválása?

A Windows újraaktiválási folyamat a gép sebességétől és a Windows verziótól függően 10-30 perces folyamat. Az aktiválás történhet Budapesten helyszíni kiszállással, vagy vidéken Teamviewer vagy AnyDesk segítségével távolról.

Mennyibe kerül az aktiválás?

A SzámítógépMentő szakembere Budapesten ingyenes kiszállással, 20eFt-ert tudja biztosítani a legális kulcsot, és egyben elvégzi a helyszíni aktiválást, a teljes rendszerfrissitest és a rutin rendszerfájl ellenőrzést is.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük