2024-ben érkezik a Windows 12

Egy interjúban az Intel vezetője elszórta magát, egyértelmű, hogy 202r-ben érkezik a havidíjas Windows 12 operációs rendszer.

Elszólasból tudjuk a Windows 12 megjelenését

2024-ben érkezik a Windows 12
2024-ben érkezik a Windows 12

Egy interjú során az Intel vezetője bizakodó volt a 2024-es céges eredményekkel kapcsolatban, oknak pedig az érkező Windows frissítést jelölte meg. Mivel a Windows 11-et lassan a Microsoft is elkönyveli sikertelen operációs rendszerként, nem kérdés, hogy a beavatott Intel vezető a Windows 12 megjelenése miatt ennyire bizakodó. Az új operációs rendszer köztudottan MI, azaz mesterséges intelligencia központú lesz, ami a mellett, hogy a Microsoft „mindig legyél online” törekvését segíti, a hardvergyártók mesterséges intelligencia chipjeinek használata miatt várhatóan jól hat majd a bevételeinek is.

Windows 12 = kis gépigény?

Már korábban voltak utalások arra, hogy a Windows 12 egy új, moduláris felépítessel erkezik majd. Ennek lényege, hogy a rendszer egyes részei külön partíción kerülnek telepítésre és bizonyos esetekben ezek nem is lesznek szükségesek az alapműködéshez. Ezzel lehetővé válik kliens szerű gépek esetében is a Windows 12 használata úgyhogy a rendszer bizonyos részei akár a felhőből is működhetnek.

Ez a felépítés kifejezetten a Microsoft érdekeit szolgálhatja hiszen folyamatos online kapcsolatot igényel a Windows használatához. Az online kapcsolat pedig az előfizetéses modell irányába mozdítja el a felhasználókat.

Kinek kell majd a havidíjas Windows 12?

Nagy kérdés azonban hogy a jól bevált és immár stabil Windows 10 után ki lesz az aki szívesen vált a havidíjas Windows 12-re. Az várható hogy a Microsoft szépen lassan beszünteti a támogatást régebbi rendszerekre ezzel ráerőszakolni a felhasználókra a Windows 12 használatát. A folyamat Persze nem lesz lassú várhatóan 3-4, vagy akár öt évig is elhúzódhat az új rendszer igazi térnyerése.

MI botrányok segíthetik a Windows 10 fennmaradását

Windows 10 fennmaradását ugyanakkor az elmúlt hónapokban kirobbant mesterséges intelligencia botrányok segíthetik. Az MI betanítására ugyanis számtalan nem igazolható forrást felhasználtak, így elképzelhető hogy a következő években a mesterséges intelligenciákból kénytelenek lesznek kivenni azokat a tanítási forrásokat amelyekért az MI fejlesztői nem fizettek.

Végül a Windows 10 használata akár a mesterséges intelligencia elleni tiltakozás jelképévé is válhat.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük