Havidijas lesz a windows 12

A Windows 12 legalább fejlesztői változatában utazást találtak arra, hogy az operációs rendszer olyan havidíjas lesz mint az Office 365 csomag.

A Windows 12-vel vége a dobozos operációs rendszereknek?

A minap megjelent előzetes verzióban a nyelvi fájlok között találtak rá az „ElőfizetésVáltozat”, az „ElőfizetésTípus”, az „EszközalapúElőfizetés”, és a „FelhasználóalapúElőfizetés” nyelvi változókra. Ebből arra következtethetünk, hogy a 12-es Windowstól a Microsoft áttér az előfizetéses modellre.

Kinek jó a havidíjas Windows 12?

A havidíjas Windows leginkább csak a microsoftnak lesz jó ahogyan ez az Office csomag esetében is volt. A havidíjas office megjelenése óta ugyanis rengeteg probléma volt a csomag aktiválásával és a legtöbb felhasználó számára egyáltalán nem előnyös a havidíjas nak álcázott de valójában éves díjként fizetendő haszbálati díj.

Persze a Microsoft számára sokkal előnyösebb, ha nem dobozos szoftverként veszik meg egy alkalommal nagyobb összegért az operációs rendszert vagy az office csomagot, hanem időben elosztva havidíjas, vagy éves díjért használhatják azt a felhasználók. Így a bevételek folyamatosan havonta jelentkeznek amivel sokkal kiegyensúlyozottabb válnak a cég bevételei.

Problémák a havidíjas rendszerrel

A havidíjas rendszer viszont a felhasználók számára egyáltalán nem előnyös hiszen végül sokkal többet kell fizetniük a szoftver használatáért ráadásul az kifejezetten csak Microsoft fiókkal vehető igénybe. Ráadásul a fiókos hozzáférés során rengeteg hiba adódhat az aktiválással az újra aktiválással a másik gépre való költöztetéssel.

Az egyetlen dolog amiben még reménykedhetünk hogy a Windows 12 alap verziója ingyenes marad és csak a kényelmi funkció kért kell majd havi díjat fizetni.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük