Most erdemed SSD re valtani durva aremelkedes jon

Az SSD-re váltás a régebbi számítógépek megmentésének, gyorsításának legjobb és legolcsóbb módja. A Samsung, a legnagyobb SSD chip gyártó viszont brutális áremelésbe kezdett.

Most még érdemes SSD-re váltani

2023-ban értük el a legalacsonyabb SSD árat, pl. egy 256GB-os Verbatim meghajtó már 6 ezer forint alatt is kapható volt. Egyik napról a másikra az ára felülről 8 ezer forintra, ami 33%-os áremelés.

E mellett a prémium kategóriás Samsung Evo SSD ára a pár héttel ezelőtti 10eFt-ról ll13400Ft-ra ugrott.

Akár másfélszeres árugrás is várható fél éven belül

A Samsung bejelentése alapján negyedévenként 20%-os emelést szeretne elénri, így 2024-re egy középkategóriás 256Gb-os SSD ára elérhető a 12 ezer, a felsőkategóriás ára pedig akár a 20 ezer forintot is.

Még így is megéri a wincsesztert kecserélni

A régebbi laptopok és asztali PC-k gyenge pontja továbbra is a maximum 100MB/s olvasási és írási sebességű HDD. A wincseszter helyére beépíthető SATA SSD-k 500MB/s-os írási és olvasási sebessége a Windows, vagy a programok indulásakor drasztikus sebességnövekedést biztosít. Hiába pakolunk eladó 4GB RAM mellé még 4-et, vagy cseréljük le a régi, i3-as processzort egy i5-ösre, a legnagyobb, legszembetűnőbb sebességugrást Windows 10 alatt továbbra is az SSD beépítéssel lehet elérni.

Mennyire drágítja az áremelés az SSD-re váltást?

A korábbi SSD-re váltás ára az SSD ára + beépítés + Windows klónozás részekből 6 + 10 + 10 = 26eFt körül alakult. Ez 2024-re várhatóan 12 + 10 + 10=32eFt-ra nő majd, ami mindössze 23%-os áremelkedést jelent. Ez az ár még mindig sokkal kedvezőbb lesz, mint régi laptop cseréje vagy az asztali gép alaplap + processzor + RAM cseréje, ami 80-90eFt alatt nem úszható meg.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük