Windows XP telepites 2024 ben

Senki nem használ 2024-ben Windows XP-t hangozhat a kijelentés. De mi van, ha valamilyen speciális program miatt mégis újra kell telepíteni a jó öreg operációs rendszert?

Windows XP, mikor lehet rá szükség?

A Windows XP-ről el lehet mondani hogy már szinte tényleg kikopott a számítógépekről. De még mindig van olyan eset, amikor a Windows 7 vagy Windows 10 kompatibilitási problémák miatt nem használható. Az elmúlt hónapokban is állítottunk helyre Windows XP rendszereket régebbi celszoftverek futtatásához.

Speciális fotóelőhívó szoftver és hardver

Az egyik esetben egy speciális Windows XP változattal dolgoztunk, ami egy bizonyos alaplappal és még párhuzamos portos hardverkulccsal működött. Az igény itt az volt hogy egy esetleges rendszer összeomlás esetén a windows legyen biztonsági másolat. A gépbe egy második winchester került ahova windows xp telepítésről klónoztunk egy biztonsági másolatot. E mellett egy usb kártya és került a gépbe hogy a pendrive és külső winchester-ek kezelése zökkenőmentes legyen.

Egyedi fejlesztésű célszoftver

A másik esetben egy olyan cél szoftver bolt ami a windows 7 es környezetben sem volt hajlandó működni. Itt új windows xp telepítés után újra működő képes volt az egyedi fejlesztés.

Autocad 2004 és ITR 4.0

A földmérésre használt számítógépen a Windows XP összeomlott. A régebbi földmérő szoftver az ITR 4 és 5 használatát kellett újra biztosítani. A windows xp telepítés a driverek újrakeresése és telepítése több napos feladat volt.

A Windows XP telepítés nehézségei

2024-ben már szinte lehetetlen működőképes ztő eredeti Windows XP telepítő cd-t találni. Az ügyfelek eredeti telepítő lemezei már olvashatatlanok.

Windows XP telepítés pendrive-ról

Az XP telepítés pendrive-ról csak speciális eljárással lehetséges. Az USB stickre trükösen kell felmásolni a telepítő ISO tartalmát, hogy az akár EFI-t használó hardveren is indítható legyen a telepítő.

Windows xp driver vadászat

A következő lépés a számítógép hardveréhez a driverek megkeresése. A kényelmes windows 10 telepítéshez képest amikor gyakorlatilag a fontos driverek a windows update-en keresztül letöltődnek, itt egyesével kell kikeresni a gyártó oldaláról a megfelelő illesztőprogramokat. Ráadásul van amikor a gyártónál nem csak a chipset gyártól oldaláról lehet letölteni működőképes illesztőprogramot.

Windows XP biztonsági mentés vész esetére

A nehezen feltelepített em és beállított windows xp rendszerekről minden esetben egy az egyben biztonsági másolatot készítünk. Ez rendszerint egy plusz winchester-re kerül t ami a Windows XP összeomlása esetén biztosítja a számítógép további használatát.

Ha Windows XP-t használ, gondolkodjon előre

Ha önnek is speciális szoftvere van, ami csak xp alatt hajlandó működni javasoljuk, hogy előre gondoskodjon a hibaelhárításról. A számítógép mentőnél bármilyen működő Windows XP rendszerről tudunk biztonsági másolatot készíteni.

Ha nem indul a Windows XP-s számítógépe

Ha már megvan a baj és nem hajlandó a windows xp elindulni bizonyos esetekben tudjuk javítani a sérült telepítést. Ha a rendszer annyira sérült hogy már nem javítható meg tudjuk oldani a friss windows xp telepítést és az adatok visszaállítását.

Keressen meg a minden fellelhető telepítőt

A munkasorán nagy segítség, ha korábban használt telepítők telepítő lemezek rendelkezésre állnak. Ezzel a windows xp rendszer helyreállítása egy-kétnapos átfutással is lehetséges.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük