lassu szamitogep ssd re valtas

A számítógép lassulása minden konfiguráció esetén előbb-utóbb bekövetkezik. Van azonban egy titkos módszer, amivel a régebbi gépek élettartamát még évekkel ki lehet tolni.

A Lassú számítógép újra gyors lesz!

A recept nagyon egyszerű a régi gépben lévő winchestert SSD-re kell cserélni. A módszer ráadásul akkor is működik ben már ssd van de az elég régi és elhasználódott. Ilyen esetben ugyanis az ssd memória csípjeinek egy része már lassan működik és egy új ssd-vel drasztikusan lehet növelni a számítógép sebességét.

Mennyivel gyorsabb az SSD?

A winchester olvasási írási sebessége körülbelül 100Mb/s. Ehhez képest egy mai ssd legalább ötszörös sebességgel tud olvasni és írni. A különbség még nagyobb amikor kisebb fájlok írásáról és orvos vásárlásáról van szó. Ilyenkor akár tízszeres sebesség növekedésre is lehet számítani. Ez azért is fontos mert például a windows betöltésénél vagy a programok indításánál tipikusan kisebb fájlok írása és olvasása se történik.

Honnan tudhatom, hogy wincseszter van a gépemben?

A legegyszerűbb, ha vásárlásnál kapott számlán nézi meg, hogy winchester vagy hdd szerepel a leírásban. Ha már nem találja meg az eredeti papírokat, érdemes a számítógép indulása közben fülelni, hiszen a winchester betöltődés közben halk, kattogó hangot ad.

Ha SSD van a gépben akkor is segíthet a vaktás

Kevésbé egyértelmű a helyzet ha valamikor már ssd tettek a gépbe. Viszont a legalább négy-öt éve behelyzet ssd meghajtónál nagy esély van rá, hogy egy korai Kingston márkájú meghajtó került a gépbe. Ezek a korai SSD-k köztudottan gyengébb minőségűek,  hajlamosak néhány év elteltével drasztikusan lelassulni, így sebességük akár a HDD sebességének közelébe is csökken.

Mennyi idő az SSD-re váltás?

Az ssd-re váltás nagyon gyorsan elvégezhető. A folyamat során a régi winchestert ssd-vel helyettesítjük és rajta lévő adatok változatlanul kerülnek az új meghajtóra. A folyamat tipikusan körülbelül egy órát vesz igénybe.

Megmaradnak az adataim?

A váltás során a régi meghajtót tükrözzük az új ssd-re. Ennek köszönhetően nemcsak az adatok maradnak meg hanem a teljes windows és a telepített programok és változatlanul használhatók lesznek.

Mennyibe kerül az SSD-re váltás?

Az SSD-re váltás költsége a számítógép lecseréléséhez képest elenyésző. A váltás akár már 20-25 000 ft-ból is elvégezhető.

Hogyan történik az SSD-re váltás?

Az esődére váltást kiszállással a helyszínen el tudjuk végezni. Laptopoknál a régi winchestert kiszereljük helyére bekerül az új ssd. Asztali gépeknél a régi winchesterben maradhat a gépben mellé helyezzük az új meghajtót. A váltás során a tükrözési folyamat a leghosszabb. Ez egy átlagos 200 gigabájtos windows telepítés esetén körülbelül egy órát vesz igénybe.

Hogyan kérhetem az ssd-re váltást?

Az ssd-re válltást egyszerűen úgy kérheti hogy elérhetőségeinkkel időpontot egyeztet szakemberekkel. A géptuningolási megoldásra akár egy napon belül tudunk időpontot adni.

Menjen biztosra, bízza gépét a Számítógép Mentő Szakértőjére!

Hívjon most, segítünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük